INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/4fRDFKmef-xS4m4g4cDm/1f11b4db2bce21c8a4c74c3eb6a0c4.jpeg)
Dýňový krém
Tradiční podzimní záležitost
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g máslové dýně
- 100 g máslo
- 200 g cibule
- 100 ml olivový olej extra virgin
- 700 ml zeleninový vývar
- 100 ml smetana ke šlehání
- sůl
- pepř čerstvě namletý
- 5 g bobkový list
- 2 g Tymián
- 25 g stroužky česneku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli, česnek a bylinky s bobkovým listem. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.
2. Krok
Zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 20 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ještě pár minut povařte a zredukujte
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/4fRDFKmef-xS4m4g4cDm/c889a761c37d2b5c76b4e8dfb5aec9.jpeg)
3. Krok
Polévku podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, krajenou a opečenou červenou paprikou nebo nějakou jinou zeleninou. zakápněte olivovým olejem a dozdobte čerstvou bylinkou a parmezánovým chipsem
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/4fRDFKmef-xS4m4g4cDm/266b0d35699aaca54ea68659d94af1.jpeg)