INZERCE

Dýňové rizoto

Recept na dýňové rizoto se špekem je skvělý pro podzimní sezonu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 350 g rýže na rizoto Přidáno do
  • 400 g dýně Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 800 ml vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 kostka másla Přidáno do
  • 150 g špeku Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Pro přípravu rizota z dýně a skvrn oloupejte a očistěte dýni a nakrájejte ji na kostky.

2. Krok

Špek nakrájejte na proužky a poté na velmi malé kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na 2-3 lžících olivového oleje. Přidejte dýni a slaninu a 2-3 minuty smažte. Podlijte trochou bílého vína.

3. Krok

Poté přidejte rýži a nechte ji minutu opékat společně s dýní a slaninou, míchejte, aby se nepřipálila. Pokud používáte tlakový hrnec, přidejte vývar (já vždy přidávám dvojnásobné množství rýže, měřeno na šálky), osolte (nesolte příliš, protože vývar i slanina jsou aromatické), zavřete pokličku a vařte 7 minut od druhého zapískání. Pokud používáte tradiční hrnec, přidejte část vývaru a nechte vařit na mírném ohni, občas zamíchejte a přidejte další vývar, dokud se rýže nespotřebuje nebo nerozvaří (to bude trvat asi 20 minut).

4. Krok

Po uvaření přidejte máslo a za stálého míchání ho nechte rozpustit. Dýňové rizoto se skvrnami podávejte posypané strouhaným sýrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2615 recepty

Masové pokrmy

1289 recepty

Dezert

1824 recepty

Cuketa

109 recepty

Pizza

62 recepty

Smažené

480 recepty

Brambory

398 recepty

Droždí

240 recepty

Levná jídla

641 recepty

Těstoviny

284 recepty