INZERCE

Dýňové rizoto

Recept na dýňové rizoto se špekem je skvělý pro podzimní sezonu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 350 g rýže na rizoto Přidáno do
  • 400 g dýně Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 800 ml vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 kostka másla Přidáno do
  • 150 g špeku Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Pro přípravu rizota z dýně a skvrn oloupejte a očistěte dýni a nakrájejte ji na kostky.

2. Krok

Špek nakrájejte na proužky a poté na velmi malé kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na 2-3 lžících olivového oleje. Přidejte dýni a slaninu a 2-3 minuty smažte. Podlijte trochou bílého vína.

3. Krok

Poté přidejte rýži a nechte ji minutu opékat společně s dýní a slaninou, míchejte, aby se nepřipálila. Pokud používáte tlakový hrnec, přidejte vývar (já vždy přidávám dvojnásobné množství rýže, měřeno na šálky), osolte (nesolte příliš, protože vývar i slanina jsou aromatické), zavřete pokličku a vařte 7 minut od druhého zapískání. Pokud používáte tradiční hrnec, přidejte část vývaru a nechte vařit na mírném ohni, občas zamíchejte a přidejte další vývar, dokud se rýže nespotřebuje nebo nerozvaří (to bude trvat asi 20 minut).

4. Krok

Po uvaření přidejte máslo a za stálého míchání ho nechte rozpustit. Dýňové rizoto se skvrnami podávejte posypané strouhaným sýrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1371 recepty

Rýže

175 recepty

Bezmasé pokrmy

1339 recepty

Oběd

2794 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

266 recepty

Omáčky

412 recepty

Těstoviny

301 recepty