INZERCE

Dýňové rizoto

Recept na dýňové rizoto se špekem je skvělý pro podzimní sezonu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 350 g rýže na rizoto Přidáno do
  • 400 g dýně Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 800 ml vývaru Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 1 kostka másla Přidáno do
  • 150 g špeku Přidáno do
  • 100 ml bílé víno Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Pro přípravu rizota z dýně a skvrn oloupejte a očistěte dýni a nakrájejte ji na kostky.

2. Krok

Špek nakrájejte na proužky a poté na velmi malé kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na 2-3 lžících olivového oleje. Přidejte dýni a slaninu a 2-3 minuty smažte. Podlijte trochou bílého vína.

3. Krok

Poté přidejte rýži a nechte ji minutu opékat společně s dýní a slaninou, míchejte, aby se nepřipálila. Pokud používáte tlakový hrnec, přidejte vývar (já vždy přidávám dvojnásobné množství rýže, měřeno na šálky), osolte (nesolte příliš, protože vývar i slanina jsou aromatické), zavřete pokličku a vařte 7 minut od druhého zapískání. Pokud používáte tradiční hrnec, přidejte část vývaru a nechte vařit na mírném ohni, občas zamíchejte a přidejte další vývar, dokud se rýže nespotřebuje nebo nerozvaří (to bude trvat asi 20 minut).

4. Krok

Po uvaření přidejte máslo a za stálého míchání ho nechte rozpustit. Dýňové rizoto se skvrnami podávejte posypané strouhaným sýrem.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Kuchticka

Dýňové rizoto

Recept na dýňové rizoto se špekem je skvělý pro podzimní sezonu.

45
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Pro přípravu rizota z dýně a skvrn oloupejte a očistěte dýni a nakrájejte ji na kostky.

2. Krok

Špek nakrájejte na proužky a poté na velmi malé kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na 2-3 lžících olivového oleje. Přidejte dýni a slaninu a 2-3 minuty smažte. Podlijte trochou bílého vína.

3. Krok

Poté přidejte rýži a nechte ji minutu opékat společně s dýní a slaninou, míchejte, aby se nepřipálila. Pokud používáte tlakový hrnec, přidejte vývar (já vždy přidávám dvojnásobné množství rýže, měřeno na šálky), osolte (nesolte příliš, protože vývar i slanina jsou aromatické), zavřete pokličku a vařte 7 minut od druhého zapískání. Pokud používáte tradiční hrnec, přidejte část vývaru a nechte vařit na mírném ohni, občas zamíchejte a přidejte další vývar, dokud se rýže nespotřebuje nebo nerozvaří (to bude trvat asi 20 minut).

4. Krok

Po uvaření přidejte máslo a za stálého míchání ho nechte rozpustit. Dýňové rizoto se skvrnami podávejte posypané strouhaným sýrem.

Ingredience
350 g
rýže na rizoto
400 g
dýně
cibule
800 ml
vývaru
2 Lžíce
olivového oleje
sůl
1 kostka
másla
150 g
špeku
100 ml
bílé víno