Dušená mrkev s vepřovým masem
Dušená mrkev s vepřovým masem je jednoduché a výživné jídlo, které je snadné připravit a chutná vynikající.
Ingredience
- 500 g vepřového masa krkovička
- plec nebo maso z kýty
- Kostky nakrájeného na
- 500 g mrkve
- plátky nakrájené na
- 1 velká cibule
- nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- nasekané
- 2 Lžíce oleje
- a sůl pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu nebo majoránky volitelné
- 1⁄2 l vody nebo vývaru
- 1 Lžíce mouky volitelné
- na zahuštění omáčky
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.
Přidejte vepřové maso a restujte, dokud není maso ze všech stran zhnědé.
Přidejte nasekaný česnek, mrkev a tymián nebo majoránku, pokud je používáte. Promíchejte a nechte pár minut restovat.
Přidejte vodu nebo vývar, pokrývku a nechte dusit na mírném ohni asi 45 minut, nebo dokud není maso a mrkev měkké.
Pokud chcete omáčku zahustit, v malé mísce smíchejte mouku s trochou vody, aby se vytvořila hladká kaše. Tuto směs pak vmíchejte do hrnce a nechte ještě chvíli dusit, dokud omáčka nezhoustne.
Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.
Podávejte dušenou mrkev s vepřovým masem s vaší oblíbenou přílohou, například s bramborami, rýží nebo chlebem.
Dobrou chuť!