INZERCE

Zdroj: Pixabay: ulleo

Domácí staromódní arašídová křehčenka

Tento recept se hodí zejména o svátcích nebo v běžný den, kdy máte chuť na něco sladkého.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 2 šálky krystalový cukr Přidáno do
  • 1 šálek Lehký kukuřičný sirup Přidáno do
  • 12 šálek vody Přidáno do
  • 12 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 šálky Syrové nesolené arašídy Přidáno do
  • 2 pl nesolené máslo Přidáno do
  • 2 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve smíchejte cukr, kukuřičný sirup, vodu a sůl ve velkém hrnci s těžkým dnem na mírném ohni. Směs opatrně míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Zjistil jsem, že nejlepšího výsledku dosáhnete pomocí dřevěné lžíce.

2. Krok

Po rozpuštění zvyšte teplotu na nejvyšší stupeň a směs bez míchání přiveďte k varu. Když teplota na cukrovinkovém teploměru dosáhne 250 °F, přidejte arašídy a snižte teplotu na střední. Neustále míchejte. Buďte trpěliví; může to trvat trochu déle, ale věřte mi, že výsledek stojí za to.

3. Krok

Když teplota dosáhne 300 °F, přidejte máslo. Míchejte další 2 minuty, dokud teploměr nedosáhne 305 °F. Během tohoto procesu nezapomeňte teploměr pečlivě sledovat. Přehřátí může arašídovému křehkému těstu dodat spálenou a hořkou chuť.

4. Krok

Vypněte oheň a ihned přidejte jedlou sodu a vanilku. Rychle míchejte, protože jedlá soda způsobí, že směs zpění.

5. Krok

Směs nalijte na dva vymaštěné plechy nebo silikonové podložky. Rozetřete ji stěrkou do tenké vrstvy. Při tomto kroku je nutné pracovat rychle, protože směs začne poměrně rychle tuhnout.

6. Krok

Křehké těsto nechte alespoň 1 hodinu chladnout a tvrdnout. Po vychladnutí křehké těsto rozlámejte na kousky.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty