INZERCE

Zdroj: Canva

Domácí čokoláda z másla a kakaa

Domácí čokoláda z kakaa musí chutnat přeci každému! Pojďme si takovou čokoládu společně připravit!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 100 g másla Přidáno do
  • 4 Lžíce kakaa Přidáno do
  • 4 Lžíce moučkového cukru Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Nejprve si ve větší misce rozpusťte máslo na mírném ohni či v mikrovlnné troubě.

2. Krok

Přidejte kakao a moučkový cukr do rozpuštěného másla.

3. Krok

Dobře vše promíchejte, aby se suroviny spojily a vznikla hladká směs.

4. Krok

Přidejte vanilkový extrakt a znovu promíchejte, abyste ho rovnoměrně rozložili ve směsi.

5. Krok

Přeneste směs do nádoby či formy na čokoládu.

6. Krok

Můžete použít silikonovou formu či plechovou formu vyloženou pečicím papírem.

7. Krok

Urovnávejte povrch směsi a lehce zaklepejte nádobou na stůl, aby se odstranily případné bublinky vzduchu.

8. Krok

Dejte čokoládu do lednice a nechte ji ztuhnout po dobu nejméně 1 hodiny.

9. Krok

Po ztuhnutí vyjměte čokoládu z formy a nakrájejte ji na malé kousky nebo ji polámejte na nepravidelné kousky podle vaší představy.

10. Krok

Tento recept se dále může využít i jako domácí horká čokoláda!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty