INZERCE

Zdroj: Pixabay

Dokonalý losos pečený v troubě s citronem, česnekem a koprem

Tento recept na lososa s citronem a koprem je perfektní lehký a aromatický pokrm. Jednoduchá marináda dodává lososu pikantní svěžest a zároveň zachovává jeho jemnou a vlhkou strukturu. Skvělé jídlo pro milovníky mořských plodů, kteří hledají zdravý a chutný pokrm, který je snadný na přípravu, ale zároveň sofistikovaný.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 filety z lososa Přidáno do
  • 2 Citrony zbavené kůry a odšťavněné Přidáno do
  • 14 šálek čerstvý kopr, nasekaný Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 2 pl olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu, nasekaný kopr, prolisovaný česnek a olivový olej. Podle chuti vmíchejte sůl a pepř.

2. Krok

Filety z lososa vložte do zapékací misky a zalijte je marinádou. Nechte je 15 až 20 minut marinovat v chladničce.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C.

4. Krok

Lososa vyjměte z lednice a nechte ho odpočívat při pokojové teplotě, zatímco se trouba předehřívá.

INZERCE
5. Krok

Lososa pečte v předehřáté troubě 12-15 minut nebo dokud není propečený a snadno se odlupuje vidličkou.

6. Krok

Správně upečený losos bude vlhký a křehký. Před podáváním lososa přelijte trochou marinády z pekáče a podle potřeby ozdobte plátky citronu a čerstvým koprem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Dokonalý losos pečený v troubě s citronem, česnekem a koprem

Tento recept na lososa s citronem a koprem je perfektní lehký a aromatický pokrm. Jednoduchá marináda dodává lososu pikantní svěžest a zároveň zachovává jeho jemnou a vlhkou strukturu. Skvělé jídlo pro milovníky mořských plodů, kteří hledají zdravý a chutný pokrm, který je snadný na přípravu, ale zároveň sofistikovaný.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse smíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu, nasekaný kopr, prolisovaný česnek a olivový olej. Podle chuti vmíchejte sůl a pepř.

2. Krok

Filety z lososa vložte do zapékací misky a zalijte je marinádou. Nechte je 15 až 20 minut marinovat v chladničce.

3. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C.

4. Krok

Lososa vyjměte z lednice a nechte ho odpočívat při pokojové teplotě, zatímco se trouba předehřívá.

5. Krok

Lososa pečte v předehřáté troubě 12-15 minut nebo dokud není propečený a snadno se odlupuje vidličkou.

6. Krok

Správně upečený losos bude vlhký a křehký. Před podáváním lososa přelijte trochou marinády z pekáče a podle potřeby ozdobte plátky citronu a čerstvým koprem.

Ingredience
4
filety z lososa
2
Citrony zbavené kůry a odšťavněné
14 šálek
čerstvý kopr, nasekaný
2 stroužky
česnek, mletý
2 pl
olivového oleje
sůl
Čerstvě mletý černý pepř podle chuti