INZERCE

Zdroj: HandmadePictures from Getty Images Pro

Čokoládový likér

Na přípravu čokoládového likéru si musíte vyhradit nějaký čas. Není to úplně snadné, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 200 g Kvalitní hořká čokoláda Přidáno do
  • 1 kus vanilkový lusk Přidáno do
  • 1 l Mléko Přidáno do
  • 350 g Cukr Přidáno do
  • 12 dopis Alkohol Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Čokoládu nastrouhejte na struhadle.

2. Krok

Mléko, cukr a vyškrábanou vanilku přiveďte k varu. Pak přidejte nastrouhanou čokoládu a nechte ji na mírném ohni rozpustit.

3. Krok

Když se čokoláda zcela rozpustí, odstavte mléko z ohně a nechte ho vychladnout. Mělo by to trvat asi hodinu, ale zkuste ji občas zkontrolovat, zda úplně nevychladla.

4. Krok

Do vychladlého mléka přidejte alkohol a dobře promíchejte. Jedná se o zásadní krok, proto v žádném případě nezkracujte dobu míchání.

INZERCE
5. Krok

Hotový likér přelijte do láhve a nechte ho alespoň týden louhovat na chladném a tmavém místě.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Čokoládový likér

Na přípravu čokoládového likéru si musíte vyhradit nějaký čas. Není to úplně snadné, ale výsledek stojí za to.

120
Zápis
1
Počet porcí
Postup
1. Krok

Čokoládu nastrouhejte na struhadle.

2. Krok

Mléko, cukr a vyškrábanou vanilku přiveďte k varu. Pak přidejte nastrouhanou čokoládu a nechte ji na mírném ohni rozpustit.

3. Krok

Když se čokoláda zcela rozpustí, odstavte mléko z ohně a nechte ho vychladnout. Mělo by to trvat asi hodinu, ale zkuste ji občas zkontrolovat, zda úplně nevychladla.

4. Krok

Do vychladlého mléka přidejte alkohol a dobře promíchejte. Jedná se o zásadní krok, proto v žádném případě nezkracujte dobu míchání.

5. Krok

Hotový likér přelijte do láhve a nechte ho alespoň týden louhovat na chladném a tmavém místě.

Ingredience
200 g
Kvalitní hořká čokoláda
1 kus
vanilkový lusk
1 l
Mléko
350 g
Cukr
12 dopis
Alkohol