:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7H3CLrdbHyCj3hg-yxxk/24dcc0d5b677b076281cfa7d0504fb.jpeg)
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YlDckfvMJTg
Čočková polévka
Ingredience
- 2 l hovězího vývaru
- 200 g čočky
- 200 g párku
- 2 Lžíce máslo
- 2 Lžíce mouky
- 1 Lžíce majoránky
- 1⁄2 lžičky prolisovaného česneku
- sůl
- pepř
- bobkový list
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Čočku před vařením není nutné namáčet ve vodě, stačí ji přebrat. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a osolte. Na mírném plameni nechte velmi pomalu zesklovatět (7 až 10 minut).
Cibuli v hrnci zaprašte moukou a promíchejte. Jíšku pak osmahněte do zlatohnědé barvy (asi 5 minut). Zalijte vývarem. Přidejte čočku, bobkový list, pár kuliček pepře a dosolte. Na středním plameni vařte do změknutí. Pokud nebudete mít nějakou extra starou čočku, bude to něco okolo půl hodinky.
Ke konci podle potřeby doplňte vývar nebo vodu, pokud se vám zdá polévka příliš hustá. Vyjměte koření. Vmíchejte kolečka párku, česnek a majoránku. Nechte asi 5 minut probublat. Ochutnejte a naposledy vylaďte ochucení a hustotu polévky (málo hustá – vařit déle, moc hustá – povolit vývarem). Jste hotoví!
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Čočková polévka
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Čočku před vařením není nutné namáčet ve vodě, stačí ji přebrat. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a osolte. Na mírném plameni nechte velmi pomalu zesklovatět (7 až 10 minut).
Cibuli v hrnci zaprašte moukou a promíchejte. Jíšku pak osmahněte do zlatohnědé barvy (asi 5 minut). Zalijte vývarem. Přidejte čočku, bobkový list, pár kuliček pepře a dosolte. Na středním plameni vařte do změknutí. Pokud nebudete mít nějakou extra starou čočku, bude to něco okolo půl hodinky.
Ke konci podle potřeby doplňte vývar nebo vodu, pokud se vám zdá polévka příliš hustá. Vyjměte koření. Vmíchejte kolečka párku, česnek a majoránku. Nechte asi 5 minut probublat. Ochutnejte a naposledy vylaďte ochucení a hustotu polévky (málo hustá – vařit déle, moc hustá – povolit vývarem). Jste hotoví!
Jak jste tento recept připravili?