INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YlDckfvMJTg

Čočková polévka

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 l hovězího vývaru Přidáno do
  • 200 g čočky Přidáno do
  • 200 g párku Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce majoránky Přidáno do
  • 12 lžičky prolisovaného česneku Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Čočku před vařením není nutné namáčet ve vodě, stačí ji přebrat. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a osolte. Na mírném plameni nechte velmi pomalu zesklovatět (7 až 10 minut).

2. Krok

Cibuli v hrnci zaprašte moukou a promíchejte. Jíšku pak osmahněte do zlatohnědé barvy (asi 5 minut). Zalijte vývarem. Přidejte čočku, bobkový list, pár kuliček pepře a dosolte. Na středním plameni vařte do změknutí. Pokud nebudete mít nějakou extra starou čočku, bude to něco okolo půl hodinky.

3. Krok

Ke konci podle potřeby doplňte vývar nebo vodu, pokud se vám zdá polévka příliš hustá. Vyjměte koření. Vmíchejte kolečka párku, česnek a majoránku. Nechte asi 5 minut probublat. Ochutnejte a naposledy vylaďte ochucení a hustotu polévky (málo hustá – vařit déle, moc hustá – povolit vývarem). Jste hotoví!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Matej_Has

Čočková polévka

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Čočku před vařením není nutné namáčet ve vodě, stačí ji přebrat. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a osolte. Na mírném plameni nechte velmi pomalu zesklovatět (7 až 10 minut).

2. Krok

Cibuli v hrnci zaprašte moukou a promíchejte. Jíšku pak osmahněte do zlatohnědé barvy (asi 5 minut). Zalijte vývarem. Přidejte čočku, bobkový list, pár kuliček pepře a dosolte. Na středním plameni vařte do změknutí. Pokud nebudete mít nějakou extra starou čočku, bude to něco okolo půl hodinky.

3. Krok

Ke konci podle potřeby doplňte vývar nebo vodu, pokud se vám zdá polévka příliš hustá. Vyjměte koření. Vmíchejte kolečka párku, česnek a majoránku. Nechte asi 5 minut probublat. Ochutnejte a naposledy vylaďte ochucení a hustotu polévky (málo hustá – vařit déle, moc hustá – povolit vývarem). Jste hotoví!

Ingredience
2 l
hovězího vývaru
200 g
čočky
200 g
párku
2 Lžíce
máslo
2 Lžíce
mouky
1 Lžíce
majoránky
12
lžičky prolisovaného česneku
sůl
pepř
bobkový list