INZERCE

Zdroj: Freepik

Chutný veganský čočkový pastýřský koláč

Tento veganský pastýřský koláč je vydatná, uklidňující klasika bez masa a mléka, ale stejně chutná a uspokojivá!

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 1 šálek Zelené čočky Přidáno do
  • 2 šálky zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 pl olivový olej Přidáno do
  • 1 Velká cibule nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 2 Oloupaná a na kostičky nakrájená mrkev Přidáno do
  • 2 stroužky česnek, mletý Přidáno do
  • 2 šálky žampionů nakrájených na kostičky Přidáno do
  • 1 čajová lžička sušený tymián Přidáno do
  • 1 čajová lžička Sušený rozmarýn Přidáno do
  • Sůl a černý pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 pl rajčatové pyré Přidáno do
  • 1 šálek mrazeného hrášku Přidáno do
  • 1 šálek Mražené kukuřice Přidáno do
  • 1 dávka Z Veganské bramborové kaše (čtyři velké brambory, oloupané, uvařené a rozmačkané se třemi lžícemi veganského másla, čtvrt šálku neslazeného mandlového mléka a soli podle chuti). Přidáno do
INZERCE

Postup

85 min.
1. Krok

Zelenou čočku před vařením propláchněte a namočte alespoň na hodinu. Zjistila jsem, že namočená čočka při vaření lépe drží tvar - to je dobrý tip, pokud chcete, aby měl koláč dobrou strukturu.

2. Krok

Poté ve velkém hrnci přiveďte čočku a zeleninový vývar k varu na středním plameni. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a nechte vařit asi 25-30 minut, dokud čočka nezměkne. Přebytečnou tekutinu slijte.

3. Krok

Zatímco se čočka vaří, rozehřejte na velké pánvi na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli, mrkev a česnek a restujte, dokud cibule nezprůsvitní - asi 7 až 8 minut. Zde je rozhodující pomalý a mírný postup ohřevu, aby cibule a mrkev získaly karamelizovanou, sladkou chuť.

4. Krok

Vmíchejte houby, tymián, rozmarýn, špetku soli a pepře a vařte, dokud houby nezhnědnou, asi dalších 5 minut.

5. Krok

Do pánve přidejte rajčatový protlak a vařte další 2 minuty. Rajčatový protlak dodá pokrmu pikantní chuť.

6. Krok

Po uvaření smíchejte osmaženou zeleninu s čočkou, hrachem a kukuřicí ve velké míse.

7. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C. Do velké zapékací mísy rovnoměrně rozdělte čočkovou a zeleninovou směs.

8. Krok

Na čočkovou směs opatrně rozetřete bramborovou kaši. Obvykle používám vidličku, abych v bramborách vytvořila špičky - tyto části budou v troubě křupavé a zlatavé, což koláči dodá krásnou strukturu.

9. Krok

Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud brambory nezezlátnou a náplň nevybublá.

10. Krok

Před podáváním nechte pastýřský koláč několik minut odpočívat. Díky tomuto kroku se chutě ještě více spojí a pokrm se bude lépe podávat.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1163 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1619 recepty

Snídaně

499 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1854 recepty