INZERCE

Chřestové rizoto

Recept na krémové chřestové rizoto je dokonalou kombinací výrazné šparglové chuti a jemného krémového rizota.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g Rýže Arborio Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 500 g čerstvý chřest Přidáno do
  • 1 l zeleninového vývaru Přidáno do
  • 120 ml bílé víno Přidáno do
  • 60 g Olej Přidáno do
  • 60 g Olej Přidáno do
  • 60 g Strouhaný parmazán Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nakrájejte cibuli a česnek. Ořízněte tvrdé konce chřestu a nakrájejte ho na 2,5 cm kousky.

2. Krok

Rozehřejte hrnec na středně silném ohni a přidejte 30 g másla. Nechte jej rozpustit a přidejte nasekanou cibuli a česnek.

3. Krok

Opečte je dozlatova. Přidejte nakrájený chřest a opečte, dokud nezměkne.

4. Krok

Dejte se do přípravy risota. Na trochu oleje si orestujte připravenou rýži. Osolete. Když je rýže orestovaná začněte ji podlévat.

5. Krok

Střídavě vývarem a vínem. Tekutinu musíte vždy vypařit a poté přilévat další. Když je rýže hotová, rizoto odstavte z ohně.

6. Krok

Přidejte zbývající máslo a nastrouhaný sýr. Zamíchejte. Nakonec do risotta přidejte směs chřestu a všechno dohromady promíchejte.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty