INZERCE

Zdroj: Africa Images from Canva

Čebureky

Čebureky jsou tradiční ruské plněné taštičky, které se hlavně podávají jako rychlé občerstvení. Jsou to křupavé taštičky plněné masem a cibulí, které jsou smaženy do zlatova. Představují ideální jídlo na večírky nebo jako součást rodinných oslav.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Těsto

  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 kus vejce Přidáno do
  • 200 ml vody Přidáno do
  • 1 kus lžíce soli Přidáno do

Plnění

  • 500 g mletého masa (vepřového, hovězího nebo kombinace obou) Přidáno do
  • 2 kus velké cibule Přidáno do
  • 1 kus lžíce soli Přidáno do
  • 1 kus lžička pepře Přidáno do

Smažení

  • 1 l rostlinný olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Připravíme těsto. Zmícháme mouku, vodu, vejce a sůl dohromady a vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočívat 20 minut.

2. Krok

Připravíme plnění. Mleté maso smícháme s nastrouhanou cibulí, solí a pepřem.

3. Krok

Těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj kruhy (asi 10 cm v průměru). Na každý kruh dáme lžíci náplně, okraje potřeme vodou, složíme a pečlivě spojíme.

4. Krok

V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejeme olej a čebureky v něm smažíme do zlatova. Dáváme pozor, aby olej nebyl příliš horký, jinak čebureky rychle ztmavnou a uvnitř zůstanou syrové.

5. Krok

Hotové čebureky vyjímáme lžící s děrovanou částí a necháme odkapat na papírové ubrousky. Podáváme teplé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1417 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty