INZERCE

Zdroj: Canva

Buřtguláš

Kdo miluje českou klasiku, tak si jistě pochutná i na skvělém buřtguláši. Tento recept není velkolepá delikatesa, ale přece jej má každý rád. Připravte si kvalitní špekáčky, skvělé koření a brambory a jdeme na tradiční buřtguláš!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 60 g sádla Přidáno do
  • 800 g brambor typu B Přidáno do
  • 5 stroužky česneku Přidáno do
  • mletá sladká paprika Přidáno do
  • 600 g špekáčků Přidáno do
  • hladká mouka Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • drcený kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V hrnci rozehřejte polovinu sádla a opečte na něm nakrájené špekáčky ze všech stran. Když zhnědnou, odstavte je mimo hrnec.

2. Krok

Poté do hrnce přidejte zbylé sádlo a nakrájenou cibuli, opékejte cca 10 minut, dokud cibule jemně nezhnědne. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a restujte další 3 minuty.

3. Krok

Přisypejte drcený kmín, mletou papriku a mouku. Vše krátce orestujte a nechejte koření pěkně provonět celým jídlem. Dejte si pozor, aby se koření nepřipálilo!

4. Krok

Základ hrnce následně zalijte vodou a metličkou dobře rozmíchejte.

5. Krok

Do základu poté přidejte orestované špekáčky, které jste si již dříve odstavili a na kostky nakrájené brambory. Guláš osolte a opepřete dle vašeho gusta a přiveďte k varu. Na mírném plameni vařte cca 20 minut, až budou brambory dostatečně měkké.

6. Krok

Nakonec vmíchejte majoránku, případně dochuťte octem. Polévka se může podávat s kváskovým či jiným chlebem. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Klasický bramborový guláš (buřtguláš)

Perfektní recept, musíte vyzkoušet! Jednoduchý a chutný buřtguláš bez hovězího masa, s párkem/klobáskou, je skvělou volbou pro každodenní vaření nebo pro rychlou večeři.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Nejlepší segedínský guláš

Pro mě to je jednoznačně nejlepší recept na segedínský guláš, který se se mnou podělila moje babička.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Klasický bramborový guláš (buřtguláš)

Perfektní recept, musíte vyzkoušet! Jednoduchý a chutný buřtguláš bez hovězího masa, s párkem/klobáskou, je skvělou volbou pro každodenní vaření nebo pro rychlou večeři.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Nejlepší segedínský guláš

Pro mě to je jednoznačně nejlepší recept na segedínský guláš, který se se mnou podělila moje babička.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty