INZERCE
Briošky - brioche

Briošky - brioche

Fantastické pečivo, vhodné jako sladká snídaně. Brioška, namazaná máslem a marmeládou s hrnkem teplého kakaa. Ty jsou upravené podle naší chuti, tak jak si je pamatuji z dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Těsto

  • 500 g Hladká mouka Přidáno do
  • 4 pl krystalový cukr Přidáno do
  • 1 dl mléko Přidáno do
  • 134 dl Přibližně. voda Přidáno do
  • 12 dl olej Přidáno do
  • 1 ks žloutek Přidáno do
  • 2 pl Citronová šťáva Přidáno do
  • 2 pl med Přidáno do
  • 1 Balíček Vanilkový cukr Přidáno do
  • 112 kl sůl Přidáno do
  • 21 g čerstvé droždí Přidáno do

Pro tření

  • 1 Bielok Přidáno do

K posypu

  • Celý) mák Přidáno do

Kromě toho

  • trochu oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl dejte do jedné mísy a vše promíchejte lžící. Poté přidáme žloutek, olej, med, nabobtnalý kvásek (1 dl mléka + 21 g droždí + 1 KL cukru) a 1 dl vlažné vody, do které jsme dali 2 lžíce čerstvé citronové šťávy. Postupně přidáme zbývajících 75 ml vody. Z poloměkkého těsta vypracujeme vláčnější, spíše lepivé těsto. Poté si dáme do dlaně trochu oleje, poklepeme po celé ploše těsta a mastnou rukou těsto několikrát dokola prohněteme/přehneme :-). Pokud těsto rychle nasákne olejem, nalijte si do dlaně ještě trochu oleje. Z tohoto "vylití" bude těsto vzdušné a lehké :-) Těsto se pak vyklopí na povrch. Nakonec těsto přikryjeme a necháme na teplém místě 1 h kynout.

2. Krok

Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněnou desku a rozdělte ho na 8 stejných dílů. Každý díl těsta ještě jednou prohněťte do bochníku.

3. Krok

S bochníky pracujeme ihned. Každý bochník vyválíme na délku asi 12 cm a přeložíme do tvaru klasické briošky :-). Briošky položíme na plech s papírem na pečení trochu dál od sebe. Necháme je na teplém místě 20-25 minut kynout.

4. Krok

Když brioška vykyne, potřete ji bílkem a posypte mákem. Nakonec je vložte na 20 minut do trouby, kterou jste předehřáli na 190 °C. Je třeba je hlídat, protože v každé troubě se pečou trochu jinak.

5. Krok

Briošky jsou výborné čerstvé, ale nám chutnají více po několika hodinách, protože dobře vychlazené těsto získá trochu jinou konzistenci a chuť. Výborné jsou i druhý den. Velmi dobře chutnají samotné, ale fantastické jsou také s máslem a džemem. Skvěle se hodí ke snídani se sklenicí mléka, kakaa nebo s melasou :-) Vychutnejte si je i vy.

Briošky - brioche - krok přípravy 1
6. Krok

Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com.

Podobné recepty

Cesminaz
Cesminaz
Náhled receptu Pečené buchty
Videorecept

Pečené buchty

Jemné kynuté těsto s chutí jahod a bohatou náplní jahodové marmelády. Tyto úžasné buchty jsou prostě fantastické a mizí ještě teplé přímo z plechovky😉

Chleba z droždí

Připravte si zdravý a chutný domácí chléb s použitím tohoto jednoduchého receptu.

Rychlé rohlíky ze sušeného droždí

Nejlepší domácí rohlíky, které jste kdy ochutnali, na ty z obchodu už ani nevzpomenete.

Cuketové muffiny

Uložte si tento recept na cuketovou sezónu. Jednoduché dvoubarevné muffiny.

Zdravý čokoládový dort

K banánům přidáte ostatní suroviny, dobře promícháte, vylejete do formy vyložené pečicím papírem (20cm), můžete posypat hořkými čokoládovými kapkami a naaranžovat oreo. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Hotový nechte úplně vychladnout a pak už jen krájíte a vychutnáváte. Doporučuji, je skvělé!

Podobné recepty

Cesminaz
Cesminaz
Náhled receptu Pečené buchty
Videorecept

Pečené buchty

Jemné kynuté těsto s chutí jahod a bohatou náplní jahodové marmelády. Tyto úžasné buchty jsou prostě fantastické a mizí ještě teplé přímo z plechovky😉

Chleba z droždí

Připravte si zdravý a chutný domácí chléb s použitím tohoto jednoduchého receptu.

Rychlé rohlíky ze sušeného droždí

Nejlepší domácí rohlíky, které jste kdy ochutnali, na ty z obchodu už ani nevzpomenete.

Cuketové muffiny

Uložte si tento recept na cuketovou sezónu. Jednoduché dvoubarevné muffiny.

Zdravý čokoládový dort

K banánům přidáte ostatní suroviny, dobře promícháte, vylejete do formy vyložené pečicím papírem (20cm), můžete posypat hořkými čokoládovými kapkami a naaranžovat oreo. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Hotový nechte úplně vychladnout a pak už jen krájíte a vychutnáváte. Doporučuji, je skvělé!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

274 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty