INZERCE

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=j-MUMJeykmQ

Bramboráky

Bramboráky, české bramboráky, jsou bezpochyby součástí klasické české kuchyně. Voní po česneku a majoránce, bez nichž se recept neobejde. Jejich příprava je snadná a zaručuji, že si na nich pochutnáte!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambory Přidáno do
  • 5 česnek stroužků Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř čerstvě namletý Přidáno do
  • 100 g hladká mouka Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 2 Lžíce majoránka čerstvé nebo lžíce sušené Přidáno do
  • 250 g sádlo na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte sádlo, naběračkou vlijte do pánve bramborákové těsto a rozetřete ho ke krajům. Bramboráky smažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty