INZERCE

Bramboračka

Bramboračka je vydatná a neuvěřitelně chutná česká bramborová polévka z kořenové zeleniny, cibule a brambor. Důležitými ingrediencemi jsou houby a sušená majoránka.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • Brambory oloupané nakrájené na kostičky Přidáno do
  • Kořen petržele celer mrkev oloupané nakrájené na kostičky o velikosti 3cm Přidáno do
  • Cibule jemně nakrájená Přidáno do
  • Mouka používá se do jíšky k zahuštění polévky Přidáno do
  • Houby sušené nebo mražené Přidáno do
  • Máslo poměrně velké množství na poočáteční osmažení zeleniny Přidáno do
  • stroužky česneku nakrájené na plátky Přidáno do
  • Kmín pro větší chuť rozdrcený Přidáno do
  • sušená majoránka Přidáno do
  • Černý pepř mletý Přidáno do
  • Petrželové lístky na ozdobení hotové polévky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • voda Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Očistěte a oloupejte zeleninu (mrkev, kořen petržele, celer, brambory) a nakrájejte ji na půlcentimetrové kousky. Oloupejte a nakrájejte stroužky česneku. Cibuli nakrájejte nadrobno.

2. Krok

Sušené houby namočte do 1,¼ šálku vody, přiveďte je k varu a vařte je asi 10 minut. Houbový vývar si uschovejte na později. zahřejte hrnec se silným dnem na střední teplotu, rozpusťte v něm máslo. Přidejte kořenovou zeleninu (mrkev, kořen petržele, celer - cibuli zatím ne). za občasného míchání smažte zeleninu do lehce zlatavé barvy (5-8 minut). Teprve nyní přidejte cibuli a za stálého míchání smažte 5 minut. Snížíme teplotu na třetinu a jdeme dělat jíšku. K

3. Krok

Zelenině přidáme mouku s drceným kmínem a smažíme asi 1-2 minuty, dokud se zelenina neobalí moukou a nezíská lehce zlatavou barvu. Často míchejte, aby se mouka nepřipálila. Po částech přilévejte vodu a šlehejte, abyste zabránili vzniku hrudek. Dochuťte solí a pepřem.

4. Krok

Zvyšte teplotu a přiveďte polévku k varu. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, nasekaný česnek, houby a asi ½-1 šálek houbového vývaru. Snižte teplotu a nechte vařit, dokud brambory nezměknou. Trvá to asi 15 až 20 minut. jako poslední krok přidejte sušenou majoránku. Majoránku před přidáním rozetřete v prstech, aby se uvolnily její éterické oleje.

5. Krok

Vařte ještě 1 minutu a poté sundejte bramboračku ze sporáku. Podle chuti osolte a opepřete a

6. Krok

Promíchejte. Před podáváním posypte nasekanou snítkou petrželky.

Podobné recepty

Minestrone polévka

Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!

Rybí polévka z file

Levné, lehké a rychlé.

Čočková polévka s párkem

Rychlá polévka z červené čočky.

Pravá česnečka

Máte zájem připravit něco, co je plné česnekové chuti? Pak je pro vás tato česnekačka jako stvořená! Recept je jednoduchý a plný úžasné česnekové chuti.

Jednoduchá hrášková polévka

Tato nejlepší hrášková polévka je velmi snadná a také je to hrášková polévka pro děti. Pojďme si ji společně připravit!

Valašská kyselica s houbami

Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!

Pórkový krém

Recept na pórkový krém, který zahřeje a chutná skvěle!

Tomatová polévka

Tomatová polévka je lahodným a osvěžujícím pokrmem, který se vyrábí z čerstvých rajčat, zeleniny, bylinek a koření, čímž vytváří jemnou a aromatickou chuťovou kombinaci.

Podobné recepty

Minestrone polévka

Italská kuchyně jistě chutná každému. Znáte ale tento recept na Minestrone? Tato polévka Minestrone je skvěý recept na horké letní dny. Pojďme si ji ukázat!

Rybí polévka z file

Levné, lehké a rychlé.

Čočková polévka s párkem

Rychlá polévka z červené čočky.

Pravá česnečka

Máte zájem připravit něco, co je plné česnekové chuti? Pak je pro vás tato česnekačka jako stvořená! Recept je jednoduchý a plný úžasné česnekové chuti.

Jednoduchá hrášková polévka

Tato nejlepší hrášková polévka je velmi snadná a také je to hrášková polévka pro děti. Pojďme si ji společně připravit!

Valašská kyselica s houbami

Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!

Pórkový krém

Recept na pórkový krém, který zahřeje a chutná skvěle!

Tomatová polévka

Tomatová polévka je lahodným a osvěžujícím pokrmem, který se vyrábí z čerstvých rajčat, zeleniny, bylinek a koření, čímž vytváří jemnou a aromatickou chuťovou kombinaci.

Reels

Nové