INZERCE

Zdroj: Canva

Bešamel recept

Bešamel, slavná francouzská bílá omáčka, která se používá jako základ pro mnoho pokrmů. Víte, jak recept na bešamel připravit? Pojďme na to!

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 50 g másla Přidáno do
  • 50 g hladké pšeničné mouky Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • mletý muškátový oříšek Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Ve středně velkém hrnci rozehřejte máslo na středním ohni, dokud se zcela nerozpustí.

2. Krok

Nenechte ho připálit či změnit barvu.

3. Krok

Přidejte mouku do rozpuštěného másla a za stálého míchání vařte směs po dobu cca 1-2 minut.

4. Krok

Tímto krokem se vytvoří směs nazývaná "roux".

5. Krok

Postupně přilévejte mléko do rouxu, přičemž každý přídavek důkladně promíchejte, aby se vytvořila hladká omáčka bez hrudek.

6. Krok

Vařte omáčku na středním ohni za stálého míchání, dokud nezačne zhoustnout.

7. Krok

To by mělo trvat přibližně 5-7 minut.

8. Krok

Omáčka by měla mít konzistenci podobnou hustému krému.

9. Krok

Přidejte sůl, čerstvě mletý bílý pepř a případně trochu muškátového oříšku pro dochucení.

10. Krok

Muškátový oříšek dodá omáčce jemnou a výraznou chuť, ale je volitelný.

11. Krok

Pokud má omáčka příliš silnou konzistenci, můžete přidat trochu mléka, aby se zředila.

12. Krok

Pokud je naopak příliš řídká, můžete ji vařit déle, aby zhoustla.

13. Krok

Jakmile je omáčka hotová, odstraňte ji z tepla a nechte ji chvíli odpočinout, aby se zpevnila.

14. Krok

Můj tip, bešamel na těstoviny je také skvělou volbou!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty