INZERCE

Zdroj: Pixabay: RitaE

Babiččina pečená kuřecí nádivka Recept

Tyto hřejivé, uklidňující chutě, umocněné nádhernou směsí bylinek a koření, vždy vnesou do jídla nádech nostalgie.

INZERCE

Ingredience

porce
11
  • 1 Velké celé kuře Přidáno do
  • 6 plátky Bílý chléb (lehce opečený a nakrájený na kostičky) Přidáno do
  • 1 Velká cibule (nakrájená na kostičky) Přidáno do
  • 2 stroužky česnek (mletý) Přidáno do
  • 2 stonky Celer (nakrájený) Přidáno do
  • 2 Vejce (lehce našlehaná) Přidáno do
  • 12 šálek masla Přidáno do
  • 14 čajová lžička čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 lžíce Koření na drůbež Přidáno do
  • Hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn a petržel nasekané nadrobno). Přidáno do
INZERCE

Postup

110 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 165 °C (325 °F), abyste zajistili stálou teplotu pro dokonale upečeného ptáka.

2. Krok

Podle mě je nejlepší začít přípravou nádivky. Na velké pánvi na středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený celer a vařte je, dokud nezměknou. Podle mých zkušeností by to mělo trvat asi 10 minut.

3. Krok

Vmíchejte prolisovaný česnek a vařte další dvě minuty, dokud se česnek nerozvoní.

4. Krok

Přidejte opečené kostky chleba a důkladně je promíchejte se zeleninovou směsí na pánvi. Odstavte z ohně. Opékání chleba před použitím do nádivky pomáhá zabránit jeho rozměklosti.

5. Krok

V samostatné míse lehce rozšlehejte vejce. Přidejte drůbeží koření, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky.

6. Krok

Na pánev s chlebem a zeleninou nalijte vaječnou směs a důkladně promíchejte, aby se kostky chleba rovnoměrně obalily. Díky tomu zůstane nádivka vlhká a chuťově bohatá.

7. Krok

Nyní je čas na plnění kuřete! Ujistěte se, že je kuře zcela rozmražené a dutina je čistá. Lžíci nádivky vložte do kuřecí dutiny volně, protože se během vaření roztahuje.

8. Krok

Plněné kuře položte na pekáč do zapékací mřížky. Pečte asi 90 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 °C (165 °F). Je velmi důležité, aby se kuře nepřevařilo, protože by se mohlo vysušit, proto na něj dávejte pozor.

9. Krok

Nakonec opatrně vyjměte pečené kuře z trouby a před podáváním ho nechte 20 minut odpočívat. Tímto krokem zajistíte, že se v ptáku zachovají všechny šťavnaté chutě. A nezapomeňte vždy před uskladněním zbytků odstranit a vyhodit nádivku; ta zajistí, že kuře zůstane bezpečné ke konzumaci.

Podobné recepty

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

Uwe_Filter
Uwe_Filter
Náhled receptu Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨
Videorecept

Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨

Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který jsem si v tomto receptu připravil v mé oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.

Pečené celé kuře s čerstvou bylinkovou nádivkou

Bylinná nádivka je to, co dělá toto pečené kuře výjimečným. Kuřeti dodá tolik chuti a kuchyň po ní nádherně voní.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Dokonalá hovězí svíčková pečená v troubě

Tento jednoduchý, ale uspokojivý recept na pečenou hovězí svíčkovou je dokonale ochucený a upečený tak akorát, aby byl šťavnatým a křehkým středobodem každého slavnostního jídla.

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na česneku je jedním z našich oblíbených pokrmů. Máme ho v oblibě nejen pro jeho vynikající chutě, ale také pro jednoduchost přípravy. Je to perfektní pro nedělní rodinný oběd, kdy má všichni čas se u stolu sejít a těšit se z kvalitního jídla.
TASTElist
TASTElist
Náhled receptu Pečený roastbeef
Videorecept

Pečený roastbeef

Pečený roastbeef může znít efektně a složitě, ale ve skutečnosti je to docela jednoduché! S dobrým kusem masa a několika jednoduchými bylinkami můžete mít hovězí roštěnou, která je mnohem křehčí a chutnější než ta kupovaná v obchodě.

Podobné recepty

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

Uwe_Filter
Uwe_Filter
Náhled receptu Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨
Videorecept

Králík po myslivecku ,,alla Cacciatora¨

Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který jsem si v tomto receptu připravil v mé oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.

Pečené celé kuře s čerstvou bylinkovou nádivkou

Bylinná nádivka je to, co dělá toto pečené kuře výjimečným. Kuřeti dodá tolik chuti a kuchyň po ní nádherně voní.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Dokonalá hovězí svíčková pečená v troubě

Tento jednoduchý, ale uspokojivý recept na pečenou hovězí svíčkovou je dokonale ochucený a upečený tak akorát, aby byl šťavnatým a křehkým středobodem každého slavnostního jídla.

Vepřová pečeně na česneku

Vepřová pečeně na česneku je jedním z našich oblíbených pokrmů. Máme ho v oblibě nejen pro jeho vynikající chutě, ale také pro jednoduchost přípravy. Je to perfektní pro nedělní rodinný oběd, kdy má všichni čas se u stolu sejít a těšit se z kvalitního jídla.
TASTElist
TASTElist
Náhled receptu Pečený roastbeef
Videorecept

Pečený roastbeef

Pečený roastbeef může znít efektně a složitě, ale ve skutečnosti je to docela jednoduché! S dobrým kusem masa a několika jednoduchými bylinkami můžete mít hovězí roštěnou, která je mnohem křehčí a chutnější než ta kupovaná v obchodě.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1155 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1606 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1834 recepty