INZERCE

Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures

Autentické tradiční bahamské hranolky z lastur

Jedná se o dokonalý tropický předkrm, kterým můžete zahájit neformální setkání nebo který se hodí jako lahodná svačinka.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 lb čerstvého masa z mušlí Přidáno do
  • 1 Paprika, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 Paprika, jemně nasekaná Přidáno do
  • 1 cibule nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 1 stonek Celeru, jemně nakrájeného Přidáno do
  • 2 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 Pepř scotch bonnet, zbavený jadérek a mletý Přidáno do
  • 112 šálky univerzální mouky Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička Soli Přidáno do
  • 12 čajová lžička černého pepře Přidáno do
  • 12 čajová lžička papriky Přidáno do
  • 14 čajová lžička Kajenského pepře Přidáno do
  • 1 šálek mléka Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • rostlinný olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Nejdříve mušle opláchněte pod tekoucí studenou vodou. Poté jej tupým ostřím sekáčku na maso naklepejte. Tlučením se změkčí tvrdé maso. Tato technika, kterou jsem se naučil od místního bahamského kuchaře, změnila můj postup při přípravě mušlí. Nakrájejte změklé mušle na malé kousky a vložte je do velké mísy.

2. Krok

Do mísy přidejte nakrájenou papriku, cibuli, celer, česnek a pečlivě oloupanou a mletou papriku scotch bonnet. Tyto ingredience důkladně promíchejte, aby se mušle dobře promíchaly s ostatními složkami.

3. Krok

V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, černý pepř, papriku a kajenský pepř. Tyto suché přísady šlehejte, dokud se rovnoměrně nepromíchají. Směs těchto koření vytváří charakteristickou bahamskou chuť.

4. Krok

Vejce rozklepněte do mléka, přiměřeně rozšlehejte a pak tuto směs přidejte k suchým přísadám. Míchejte, dokud nevytvoříte konzistenci těsta.

5. Krok

Zeleninovou směs smíchejte s těstem. Důkladně promíchejte, aby se každý kousek mušle obalil těstem. Nechte asi 15 minut odstát, aby se chutě spojily.

6. Krok

Rostlinný olej rozehřejte ve fritéze nebo na velké pánvi asi na 375 stupňů Celsia. Do rozehřátého oleje vhoďte lžíce směsi těsta a smažte dozlatova, přičemž občas obraťte, aby se smaženice rovnoměrně opekla. Nezapomeňte, že pánev s lívanci nesmíte přetížit. Přeplnění může vést k nerovnoměrnému pečení nebo poklesu teploty oleje.

7. Krok

Zlatavé lívance vyjměte děrovanou lžící a nechte je okapat na papírových utěrkách.

Podobné recepty

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Vývar z diviny

Výrazný vývar s křupavou zeleninou a měkkým masem, ideální jako základ pro výtečné pokrmy nebo jako chutná polévka.

Tradiční texaské suché potírání bůčku

Tento jednoduchý, ale účinný recept na potření bůčku po texasku zajistí, že váš bůček bude aromatický a lahodný. Nádherná směs koření proniká během pečení do masa a dodává mu neodolatelnou vůni a chuť. Toto potírání lze použít i na jiné druhy masa, například vepřové, kuřecí a hovězí žebra.

Masová pomazánka

Chutná a jednoduchá masová pomazánka, která je ideální pro rychlé snídaně nebo desítku. Skvělá na chléb, rohlíky nebo toast.

Plněná vegetariánská cuketa

Plněná cuketa vegetariánská. Tento lehký a zdravý vegetariánský recept je idealní jak pro oběd, tak i pro večeři. Plněná cuketa, plná svěžích zelenin a mozzarelly, je nejen chutná, ale také vysoce výživná.

Vaření tradičního vývaru z kostí

Tento vydatný vývar z kostí je tradiční recept, který dělám neustále, zejména v chladnějších měsících. Čas od času do něj také přidávám zbytky bio zeleniny, například oloupanou mrkev nebo pórek, což vývaru dodá ještě intenzivnější chuť. Je nejen nesmírně chutný, ale také mimořádně bohatý na živiny a zdravý.

Zeleninová směs

Zeleninová směs na špagety je ideální pro všechny milovníky zeleniny. Je plný vitamínů a minerálních látek. Tuto zeleninovou směs můžete podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo jako lehkou večeři.

Podobné recepty

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Vývar z diviny

Výrazný vývar s křupavou zeleninou a měkkým masem, ideální jako základ pro výtečné pokrmy nebo jako chutná polévka.

Tradiční texaské suché potírání bůčku

Tento jednoduchý, ale účinný recept na potření bůčku po texasku zajistí, že váš bůček bude aromatický a lahodný. Nádherná směs koření proniká během pečení do masa a dodává mu neodolatelnou vůni a chuť. Toto potírání lze použít i na jiné druhy masa, například vepřové, kuřecí a hovězí žebra.

Masová pomazánka

Chutná a jednoduchá masová pomazánka, která je ideální pro rychlé snídaně nebo desítku. Skvělá na chléb, rohlíky nebo toast.

Plněná vegetariánská cuketa

Plněná cuketa vegetariánská. Tento lehký a zdravý vegetariánský recept je idealní jak pro oběd, tak i pro večeři. Plněná cuketa, plná svěžích zelenin a mozzarelly, je nejen chutná, ale také vysoce výživná.

Vaření tradičního vývaru z kostí

Tento vydatný vývar z kostí je tradiční recept, který dělám neustále, zejména v chladnějších měsících. Čas od času do něj také přidávám zbytky bio zeleniny, například oloupanou mrkev nebo pórek, což vývaru dodá ještě intenzivnější chuť. Je nejen nesmírně chutný, ale také mimořádně bohatý na živiny a zdravý.

Zeleninová směs

Zeleninová směs na špagety je ideální pro všechny milovníky zeleniny. Je plný vitamínů a minerálních látek. Tuto zeleninovou směs můžete podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo jako lehkou večeři.

Reels

Nové

Hlavní kategorie