INZERCE
Zelňačka z uzeným masem a hříbky

Zelňačka z uzeným masem a hříbky

Recept po babičce, který stojí za vyzkoušení

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 12 kg kysaného zelí Přidáno do
  • 3 brambory Přidáno do
  • 1 kg uzených kostí Přidáno do
  • Pohár smetany Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • hrst sušených hříbků Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • kopr Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Uzené kosti s kořenovou zeleninou a cibulí uvaříme. Používám tlakový hrnec a vařím 20 minut. Sušené hříbky zalijeme vodou a necháme změknout.

2. Krok

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v hrnci.

3. Krok

Uvařené uzené kosti obereme, maso nakrájíme.

4. Krok

Vývar přecedíme.

5. Krok

Kysané zelí necháme v sítku okapat, překrájíme na menší kousky. Nálev necháme!

6. Krok

Do hrnce dáme zelí, maso, hříbky, uvařenou a rozmačkanou mrkev a zalijeme uvařeným vývarem. Přidáme smetanu a vaříme dokud zelí nezměkne. Pokud chceme polévku více kyselou, přidáme pár lžic zelného nálevu. Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.

7. Krok

Přidáme koření a kopr. Hotovo

8. Krok

Načti si QR kód a uvidíš videorecept

Zelňačka z uzeným masem a hříbky - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

78 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

584 recepty

Dýně

52 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1439 recepty

Saláty

278 recepty

Čočka

39 recepty