INZERCE
Zelňačka z uzeným masem a hříbky
Recept po babičce, který stojí za vyzkoušení
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 1⁄2 kg kysaného zelí
- 3 brambory
- 1 kg uzených kostí
- Pohár smetany
- 1 mrkev
- 1 Petržel
- 1 cibule
- hrst sušených hříbků
- sůl
- pepř
- kopr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Uzené kosti s kořenovou zeleninou a cibulí uvaříme. Používám tlakový hrnec a vařím 20 minut. Sušené hříbky zalijeme vodou a necháme změknout.
2. Krok
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v hrnci.
3. Krok
Uvařené uzené kosti obereme, maso nakrájíme.
4. Krok
Vývar přecedíme.
5. Krok
Kysané zelí necháme v sítku okapat, překrájíme na menší kousky. Nálev necháme!
6. Krok
Do hrnce dáme zelí, maso, hříbky, uvařenou a rozmačkanou mrkev a zalijeme uvařeným vývarem. Přidáme smetanu a vaříme dokud zelí nezměkne. Pokud chceme polévku více kyselou, přidáme pár lžic zelného nálevu. Do hotové polévky přidáme uvařené brambory.
7. Krok
Přidáme koření a kopr. Hotovo
8. Krok
Načti si QR kód a uvidíš videorecept