INZERCE

Zdroj: 5671698 Pixabay

Vyrobte si vlastní čokoládovou polevu

Jak ráda vidím ty zářící oči, když se domácí dort nebo cupcakes podávají s touto bohatou a lesklou čokoládovou polevou! Tento recept jsem vyzkoušela už mnohokrát a nikdy mě nezklamal. Poleva je hladká, lesklá a má tu správnou konzistenci.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 200 g hořkosladká čokoláda Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 3 Tablespoon Silná káva (volitelně) Přidáno do
  • 2 Tablespoon Honey Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Chcete-li si recept na čokoládovou polevu připravit sami, nakrájejte čokoládu nahrubo. Zjistila jsem, že nasekání čokolády pomáhá jejímu rovnoměrnějšímu rozpuštění a zabraňuje vzniku hrudek.

2. Krok

Máslo rozpusťte v malé těžké pánvi na mírném ohni. Nebojte se, že to bude chvíli trvat - klíčem k hladké polevě je trpělivost.

3. Krok

Jakmile se máslo rozpustí, přidejte nasekanou čokoládu, kávu (pokud ji používáte) a med. Doporučuji přidat kávu, protože čokoláda je díky ní hlubší a bohatší, ale není to povinné.

4. Krok

Za stálého míchání tavte, dokud není směs hladká. Odolejte pokušení zvýšit teplotu, abyste proces urychlili - nechcete, aby se čokoláda připálila!

5. Krok

Odstavte pánev z ohně a nechte polevu asi 5 minut vychladnout, aby trochu zhoustla, a teprve potom ji rozetřete na dort nebo muffiny.

6. Krok

Čokoládovou polevu nalijte na dort nebo muffiny a rovnoměrně ji rozetřete. Užijte si pochvalu svých blízkých!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty