INZERCE

Vinaigrette zálivka

Vinaigrette je klasická francouzská zálivka, která se skládá z oleje, octa, soli a pepře. Přidávají se do ní často také jiné ingredience, jako je hořčice, bylinky, nebo česnek pro různé chutě.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 3 části olivového oleje Přidáno do
  • 1 část červeného vinného octa Přidáno do
  • 1 čajová lžička Hořčice Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 malý stroužek česneku Přidáno do
  • nasekaný Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Ve sklenici smíchejte ocet, hořčici (pokud používáte), sůl, pepř a česnek. Dobře promíchejte, aby se sůl rozpustila.

2. Krok

Postupně přidávejte olivový olej, stále míchejte, dokud nezískáte homogenní emulzi. Pokud máte zájem o hustější konzistenci, můžete přidat více hořčice, která pomáhá stabilizovat emulzi.

3. Krok

Chuť doladíte podle potřeby přidáním soli, pepře nebo octa.

4. Krok

Uchovávejte vinaigretu v lednici a před použitím ji vždy promíchejte. Zálivka by měla vydržet v lednici až týden.

5. Krok

Tuto základní vinaigrettu můžete variovat přidáním dalších ingrediencí, jako jsou bylinky, med, šalotka, citrusové šťávy a další.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Domácí bbq omáčka

Ten, kdo miluje omáčky a dipy a nebojí se výzev, tenhle recept je něco pro vás! BBQ omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a ke grilování. Jak se tato oblíbená omáčka připravuje? Více se dozvíte v receptu!

Jednoduchá marináda na žebra

Marinování žebírek je skvělý způsob, jak jim dodat bohatou a komplexní chuť. Tento nejlepší recept na marinádu pro žebra je rychlý na přípravu a používá běžné suroviny, které možná už máte doma.

Aioli omáčka

Aioli je tradiční středomořská omáčka, která pochází z regionu Provence ve Francii. Je to v podstatě emulze česneku a olivového oleje a je oblíbená pro svou výraznou a pikantní chuť.

Domácí hummus

Připravte si u sebe doma či pro své přátele lahodný domácí hummus, oblíbenou pochoutku z Blízkého východu. Recept na hummus se vám jistě bude líbit!

Dresing na burger

Dresing na burger je vynikajícím způsobem, jak přidat do svého burgeru další vrstvu chuti a textury. Existuje mnoho variant dresinků na burger, ale populárními ingrediencemi jsou například majonéza, kečup, hořčice, kysaná okurka, cibule, česnek a různé koření.

Italská omáčka Tonnato z tuňáka s kapary a majonézou

Tento recept na omáčku Tonnato díky své výrazné chuti a univerzálnosti nikdy nezklame na žádném setkání. Osobně jsem ji vyzkoušela a otestovala mnohokrát a při každé přípravě je stále oblíbená mezi rodinou a přáteli. Rád ji kombinuji s chlazenými telecími kousky nebo ji roztírám na opečené bruschetty, jejíž krémová, pikantní chuť dokonale vyváží bohatost masa nebo jednoduše zvýrazní chuť toastů.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku s ořechy se připravuje z listů divokého česneku, které se u nás vyskytují zhruba od poloviny března do května, protože se musí sklízet před rozkvětem.

Domácí bbq omáčka

Ten, kdo miluje omáčky a dipy a nebojí se výzev, tenhle recept je něco pro vás! BBQ omáčka patří mezi nejoblíbenější omáčky k masu a ke grilování. Jak se tato oblíbená omáčka připravuje? Více se dozvíte v receptu!

Jednoduchá marináda na žebra

Marinování žebírek je skvělý způsob, jak jim dodat bohatou a komplexní chuť. Tento nejlepší recept na marinádu pro žebra je rychlý na přípravu a používá běžné suroviny, které možná už máte doma.

Aioli omáčka

Aioli je tradiční středomořská omáčka, která pochází z regionu Provence ve Francii. Je to v podstatě emulze česneku a olivového oleje a je oblíbená pro svou výraznou a pikantní chuť.

Domácí hummus

Připravte si u sebe doma či pro své přátele lahodný domácí hummus, oblíbenou pochoutku z Blízkého východu. Recept na hummus se vám jistě bude líbit!

Dresing na burger

Dresing na burger je vynikajícím způsobem, jak přidat do svého burgeru další vrstvu chuti a textury. Existuje mnoho variant dresinků na burger, ale populárními ingrediencemi jsou například majonéza, kečup, hořčice, kysaná okurka, cibule, česnek a různé koření.

Italská omáčka Tonnato z tuňáka s kapary a majonézou

Tento recept na omáčku Tonnato díky své výrazné chuti a univerzálnosti nikdy nezklame na žádném setkání. Osobně jsem ji vyzkoušela a otestovala mnohokrát a při každé přípravě je stále oblíbená mezi rodinou a přáteli. Rád ji kombinuji s chlazenými telecími kousky nebo ji roztírám na opečené bruschetty, jejíž krémová, pikantní chuť dokonale vyváží bohatost masa nebo jednoduše zvýrazní chuť toastů.

Reels

Nové