INZERCE

Vídeňský telecí řízek

Vídeňský řízek (Wiener Schnitzel) je tradiční rakouské jídlo, které se skládá z tenkých telecích řízků, obalovaných a smažených do zlatova. Přestože je tento pokrm populární po celém světě, je stále považován za symbol Vídně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 telecí řízky každý asi g Přidáno do
  • a Sůl čerstvě mletý pepř Přidáno do
  • 125 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 velká vejce Přidáno do
  • 200 g strouhanky Přidáno do
  • Olej nebo sádlo pro smažení Přidáno do
  • Citronové klínky pro podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Řízky osolte a opepřete. Pokud jsou příliš tlusté, můžete je trochu potlouct mezi dvěma kusy potravinářské fólie, aby byly tenčí a rovnoměrnější.

2. Krok

Na tři talíře nebo mělké misky nalijte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku.

3. Krok

Každý řízek nejprve obalte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Ujistěte se, že je řízek zcela pokrytý a obal je rovnoměrný.

4. Krok

V pánvi rozpalte dostatek oleje nebo sádla, aby byl řízek při smažení zcela ponořený. Olej by měl být dostatečně horký, aby se řízek ihned začal smažit, ale neměl by být tak horký, aby se obal spálil.

5. Krok

Smažte řízky zhruba 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlaté. Pak je vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

6. Krok

Vídeňské řízky podávejte horké s kousky citronu. Dobře chutnají s bramborovým salátem nebo jemně vařenou zeleninou.

7. Krok

Dobrou chuť! Tento recept je klasický a jednoduchý, ale výsledek je velmi chutný.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty