Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Vepřové maso na česneku
Dušené vepřové maso na česneku se zeleninou, vhodné k obědu nebo večeři.
Ingredience
- 800 g vepřové maso
- 6 hřebíček Česnek
- 1 kus cibule
- 3 kus Mrkev
- 1 kus zelený pepř
- 50 ml oleje
- Sůl a mletý černý pepř
- Mletá paprika na dochucení
- voda
Nejnovější letáky
Postup
Vepřové maso nakrájejte na menší kostky. Osolte a opepřete, promíchejte a nechte chvíli odpočinout. Mezitím nakrájejte zeleninu na malé kousky.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Přikryté je několik minut dusíme, aby cibule změkla. Přidejte celé stroužky česneku a ještě několik minut restujte.
Přidejte maso na pánev. Je důležité nechat maso před vmícháním minutu nebo dvě odpočívat na jedné straně, aby získalo pěknou zlatavou barvu. Poté jej pravidelně míchejte, aby bylo vepřové maso z každé strany rovnoměrně propečené.
Když je vepřové maso ze všech stran opečené, přidejte zbytek zeleniny (mrkev a papriku). Směs promíchejte a přidejte trochu vody, soli a pepře.
Vařte ji na mírném ohni pod pokličkou asi 1 hodinu. Důležité je nechat vařit při nižší teplotě, aby maso změklo, ale nevysušilo se.