INZERCE

Zdroj: Freepik - stockking

Vepřová žebra v rajčatové omáčce

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Vepřových žeber Přidáno do
  • 2 cdas rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 400 g Drcených rajčat v plechovce Přidáno do
  • 2 cdas Cukr Přidáno do
  • 2 cdas jablečného octa Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • 1 cdta papriky Přidáno do
  • čerstvá petržel Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni. Vepřová žebra osolte a opepřete a opečte na pánvi z obou stran dozlatova.

2. Krok

Vepřová žebra vyjměte z pánve a položte je na talíř. Na stejnou pánev přidejte cibuli a česnek a vařte je do měkka. Tím se zvýrazní chuť omáčky.

3. Krok

Přidejte drcená rajčata, cukr, jablečný ocet a vložte je do pánve. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

4. Krok

Žebra vraťte na pánev a dobře je potřete omáčkou. Dusíme asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne a nebude snadno odpadávat od kosti.

5. Krok

Těsně před podáváním posypte čerstvou nasekanou petrželkou.

Podobné recepty

Křehká pečená vepřová žebra

Vyzkoušejte tento recept na pečená vepřová žebra pro jedinečnou chuť a vůni, která se rozptýlí po celém vašem domě. Tento pokrm je skvělý jako hlavní jídlo pro rodinnou večeři nebo jako lehký oběd s přáteli.

Pečená Hovězí žebra

Pomalu pečená hovězí žebra jsou klasickým receptem české kuchyně. Toto jídlo je charakteristické svou chutí, bohatostí a měkkostí masa, doprovázenou šťavnatou omáčkou. Perfektně se hodí jako hlavní chod o víkendu nebo na slavnostní tabuli.

Autentická korejská hovězí žebra na grilu

Pokud existuje jídlo, které ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na stolování v autentických korejských restauracích, pak jsou to korejská hovězí žebírka. Neuvěřitelně křehká a chutná žebírka doplněná sladkou a pikantní marinádou: je to recept, který vyžaduje trpělivost, ale věřte mi, že konečný výsledek za to rozhodně stojí. V naší domácnosti byl zvolen jako nejoblíbenější rodinný pokrm, během let jsem zdokonalila marinádu a naučila se, jak tato žebírka nejlépe připravit.

Žebra na grilu

Sladko pálivé grilované žebra

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Masové kuličky pro děti

Vynikající masové kuličky v rajčatové omáčce.

Křupavé kachní stehno s omáčkou z červeného vína

Nedokážu si představit útulnější nedělní odpoledne, než si vychutnat dobré čtení v kuchyni s vůní dušených kachních stehen. Tento recept jsem si obzvlášť užila - stehna byla neuvěřitelně křehká a kůže křupavá. Spolu s lahodnou omáčkou z červeného vína to byla opravdová lahůdka. Nesmíme zapomenout na lehkou sladkost jablek, která vytváří dokonalou rovnováhu k chuti stehen.

Nejlepší boloňské špagety

Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem, které si zamiluje každý milovník těstovin. Boloňská omáčka, která se připravuje z mletého masa, rajčat a zeleniny, je výrazná, bohatá a vysoce uspokojivá.

Podobné recepty

Křehká pečená vepřová žebra

Vyzkoušejte tento recept na pečená vepřová žebra pro jedinečnou chuť a vůni, která se rozptýlí po celém vašem domě. Tento pokrm je skvělý jako hlavní jídlo pro rodinnou večeři nebo jako lehký oběd s přáteli.

Pečená Hovězí žebra

Pomalu pečená hovězí žebra jsou klasickým receptem české kuchyně. Toto jídlo je charakteristické svou chutí, bohatostí a měkkostí masa, doprovázenou šťavnatou omáčkou. Perfektně se hodí jako hlavní chod o víkendu nebo na slavnostní tabuli.

Autentická korejská hovězí žebra na grilu

Pokud existuje jídlo, které ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na stolování v autentických korejských restauracích, pak jsou to korejská hovězí žebírka. Neuvěřitelně křehká a chutná žebírka doplněná sladkou a pikantní marinádou: je to recept, který vyžaduje trpělivost, ale věřte mi, že konečný výsledek za to rozhodně stojí. V naší domácnosti byl zvolen jako nejoblíbenější rodinný pokrm, během let jsem zdokonalila marinádu a naučila se, jak tato žebírka nejlépe připravit.

Žebra na grilu

Sladko pálivé grilované žebra

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Masové kuličky pro děti

Vynikající masové kuličky v rajčatové omáčce.

Křupavé kachní stehno s omáčkou z červeného vína

Nedokážu si představit útulnější nedělní odpoledne, než si vychutnat dobré čtení v kuchyni s vůní dušených kachních stehen. Tento recept jsem si obzvlášť užila - stehna byla neuvěřitelně křehká a kůže křupavá. Spolu s lahodnou omáčkou z červeného vína to byla opravdová lahůdka. Nesmíme zapomenout na lehkou sladkost jablek, která vytváří dokonalou rovnováhu k chuti stehen.

Nejlepší boloňské špagety

Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem, které si zamiluje každý milovník těstovin. Boloňská omáčka, která se připravuje z mletého masa, rajčat a zeleniny, je výrazná, bohatá a vysoce uspokojivá.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1136 recepty

Dezert

1583 recepty

Snídaně

485 recepty

Dorty

277 recepty

Zapečené

383 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1799 recepty