INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Vepřová panenka s houbovou omáčkou

Nechte se unášet hebkou vlnou chuti s touto vepřovou panenkou, podávanou s hladkou a sametovou houbovou omáčkou. Ideální na večeři v socializaci nebo pro ty, kteří milují jemné a komplexní chutě.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřová panenka

  • 4 Kusy vepřová panenka Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička černý pepř Přidáno do

Houbová omáčka

  • 500 gramy Hřiby Přidáno do
  • 2 Kusy cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česnek Přidáno do
  • 300 ml Smetana na vaření Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 čajová lžička černý pepř Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C.

2. Krok

Vepřovou panenku potřeme solí a černým pepřem a opečeme ji na pánvi s trochou oleje z každé strany. Po opečení ji přesuneme do trouby a pečeme 15-20 minut.

3. Krok

Mezitím si připravíme houbovou omáčku. Na pánvi s trochou oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule lehce zhnědne, přidáme na kostky nakrájené houby.

4. Krok

Pokud je potřeba, do houbové směsi přidáme trochu vody, přidáme smetanu na vaření, sůl a černý pepř a všechno dobře promícháme. Omáčku necháme chvíli vařit na pánvi.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

571 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1429 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Vepřová panenka s houbovou omáčkou

Nechte se unášet hebkou vlnou chuti s touto vepřovou panenkou, podávanou s hladkou a sametovou houbovou omáčkou. Ideální na večeři v socializaci nebo pro ty, kteří milují jemné a komplexní chutě.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C.

2. Krok

Vepřovou panenku potřeme solí a černým pepřem a opečeme ji na pánvi s trochou oleje z každé strany. Po opečení ji přesuneme do trouby a pečeme 15-20 minut.

3. Krok

Mezitím si připravíme houbovou omáčku. Na pánvi s trochou oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Když cibule lehce zhnědne, přidáme na kostky nakrájené houby.

4. Krok

Pokud je potřeba, do houbové směsi přidáme trochu vody, přidáme smetanu na vaření, sůl a černý pepř a všechno dobře promícháme. Omáčku necháme chvíli vařit na pánvi.

Ingredience
Vepřová panenka
4 Kusy
vepřová panenka
1 čajová lžička
sůl
1 čajová lžička
černý pepř
Houbová omáčka
500 gramy
Hřiby
2 Kusy
cibule
2 stroužky
česnek
300 ml
Smetana na vaření
1 čajová lžička
sůl
12 čajová lžička
černý pepř