INZERCE

Zdroj: Studioimagen73 from Getty Images

Vepřová líčka na červeném víně

Vepřová líčka jsou trochu opomíjenou surovinou, ale když se dlouho dusí, jsou naprosto neodolatelná - maso se krásně rozpadá a v ústech se téměř rozpouští.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 gramy vepřových líček Přidáno do
  • 1 kus velká cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 200 ml červeného suchého vína Přidáno do
  • 500 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • hladká mouka Přidáno do
  • čerstvý tymián Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Vepřová líčka omyjte, osušte a osolte. Na pánvi na oleji je po obou stranách opečte do hněda. Líčka poté vyjměte a odložte stranou.

2. Krok

Na pánvi, na které se maso smažilo, orestujte nasekanou cibuli a přidejte prolisovaný česnek.

3. Krok

Když je cibule zesklovatělá, vložte zpět líčka a přidejte víno. Vypařte ho, otočte líčka a znova přilijte víno – toto dělejte, dokud víno není úplně pryč.

4. Krok

Poté přidejte vývar.

5. Krok

Přidejte čerstvý tymián, podle chuti opepřete. Snížíte plamen a nechte pomalu dusit přibližně 2 hodiny.

6. Krok

Až je maso měkké, vyjměte ho z omáčky. Omáčku zahušťte buď trochou mouky smíchané ve vodě nebo želatinou a nechte povařit.

7. Krok

Měkká líčka poté vložte zpět do omáčky a dobře promíchejte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty