INZERCE

Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Vepřová krkovice se zelím a knedlíkem

Tradiční recept, který potěší každého milovníka domácí kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Slanina

  • 1 kg vepřové krkovice Přidáno do
  • 4 lžíce olej Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 ks česnek Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
  • 1 čajová lžička sůl Přidáno do

Zelí

  • 1 Kus bílé zelí Přidáno do
  • 1 čajová lžička jablečný ocet Přidáno do
  • 1 čajová lžička cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180°C. Zatímco se trouba předehřívá, na pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce oleje. Přidejte krkovici a opečte ji ze všech stran dozlatova.

2. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte, dokud nebudou měkké a zlatavé. Posypte solí a kořením.

3. Krok

Přeneste krkovičku a cibuli do pekače a pečte ji v troubě přibližně 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud není maso úplně měkké.

4. Krok

Zatímco se krkovice peče, začněte s přípravou zelí. Zelí nakrájejte na tenké proužky.

5. Krok

V kastrolu na středním ohni rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte zelí a smažte, dokud není měkké a zlatavé. Přidejte cukr a ocet a restujte ještě pár minut.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem

Dokonalý tradiční slovenský pečený bůček s kysaným zelím a knedlíkem, který připravujeme hlavně o svátcích.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Staročeská krkovička pečená

Klasický recept na staročeskou krkovičku, který vás vrátí zpět do dob našich babiček. Jde o tradiční český pokrm, který si můžete připravit na nedělní oběd nebo na sváteční stůl. Pro tento recept si pořiďte kvalitní vepřovou krkovičku, vařené brambory a naše domácí knedlíky.

Pečená krkovice plátky v troubě

S pečenou krkovici v troubě jsem vždy měla skvělé zkušenosti. Vhodné na sváteční stůl.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Vepřová krkovička pečená v troubě

Jednoduchý a chutný recept na vepřovou krkovičku pečenou v troubě, který je dokonalý pro každou speciální příležitost.

Podobné recepty

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Videorecept

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Pečený vepřový bůček se zelím a knedlíkem

Dokonalý tradiční slovenský pečený bůček s kysaným zelím a knedlíkem, který připravujeme hlavně o svátcích.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Staročeská krkovička pečená

Klasický recept na staročeskou krkovičku, který vás vrátí zpět do dob našich babiček. Jde o tradiční český pokrm, který si můžete připravit na nedělní oběd nebo na sváteční stůl. Pro tento recept si pořiďte kvalitní vepřovou krkovičku, vařené brambory a naše domácí knedlíky.

Pečená krkovice plátky v troubě

S pečenou krkovici v troubě jsem vždy měla skvělé zkušenosti. Vhodné na sváteční stůl.

Skvělé hovězí ragú

Hovězí ragú recept je tradiční pomalé vařené jídlo, které svou hustotu, hloubku chuti a aroma získává z pomalého vaření hovězího masa s kořeními a zeleninou. Ideální pro poklidné rodinné obědy o víkendu.

Vepřová krkovička pečená v troubě

Jednoduchý a chutný recept na vepřovou krkovičku pečenou v troubě, který je dokonalý pro každou speciální příležitost.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty