INZERCE

Zdroj: Olga Mazyarkina for iStockPhotos

Vegetariánské rizoto z čekanky

Vynikající italské rizoto z čekanky, které ráda dělám znovu a znovu. Kombinace pikantní čekanky a krémového rizota je neocenitelně lahodná. Je to rychlý a snadný recept, který lze připravit i během týdne, rizoto je šťavnaté a jemné a čekanka mu dodává nádhernou barvu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 320 g Rýže na rizoto (Arborio nebo Vialone Nano) Přidáno do
  • 1 malé radicchio Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 100 ml suché bílé víno Přidáno do
  • 112 l zeleninový vývar Přidáno do
  • 80 g parmazán Přidáno do
  • 30 g máslo Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Pro přípravu rizota z čekanky očistěte čekanku a nakrájejte ji na tenké proužky. Několik proužků si ponechte na ozdobu.

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezprůsvitní. V této fázi doporučuji nedržet teplotu příliš vysoko, aby se cibule nepřipálila.

3. Krok

Přidejte rýži na rizoto a neustále míchejte, dokud rýže lehce nezprůsvitní. To by mělo trvat asi dvě minuty.

4. Krok

Přilijte víno a nechte ho zcela nasáknout. Vaření s vínem dodá rizotu úžasnou hloubku chuti.

5. Krok

Nyní vezměte na proužky nakrájenou čekanku a vhoďte ji do rýže. Poté přidejte naběračku horkého zeleninového vývaru a míchejte, dokud rýže tekutinu zcela nevstřebá. Zde je nutná trpělivost: vždy počkejte, až se vývar téměř úplně vstřebá, a teprve potom přidejte další naběračku.

6. Krok

Postupně přidejte veškerý vývar a rýži za stálého míchání vařte na mírném ohni. Obecně platí, že rýže by měla být uvařená po 15-20 minutách. Záleží však na konkrétní odrůdě, takže to zkoušejte dál!

7. Krok

Když je rýže uvařená, stáhněte pánev z ohně. Přidejte máslo a nastrouhaný parmazán a vše dobře promíchejte. Tyto poslední ingredience dodají rizotu jeho typickou krémovitost.

8. Krok

Italské rizoto radiccio osolte a opepřete a nechte několik minut odpočívat se zavřeným víkem.

9. Krok

Dokonale uvařené rizoto z čekanky podávejte s rezervovanými proužky čekanky a případně ještě trochou parmazánu. Dobrou chuť!

Podobné recepty

Krémová polévka z růžičkové kapusty recept

Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vegetariánské dýňové těstoviny

Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .

Rizoto z perlového ječmene pouze z 5 ingrediencí

Rizoto z perlového ječmene je jídlo, které ráda připravuji znovu a znovu. Tento italský recept s německým nádechem má obzvlášť lahodnou chuť a je vítanou změnou oproti tradičním rizotům. Díky své krémové, ale na skus pevné konzistenci je rizoto z perlového ječmene skutečným požitkem pro všechny smysly.

Krémové houbové rizoto

Klasické italské rizoto, které dostane unikátní chuť díky kombinaci různých druhů hub. Toto jídlo je ideální pro romantickou večeři i pro rodinný oběd. houbové rizoto recept

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Italské rizoto s zampiony

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Podobné recepty

Krémová polévka z růžičkové kapusty recept

Tento recept na polévku z růžičkové kapusty, která patří k našim nejoblíbenějším, vždy obdivujeme na našem rodinném stole. Krémová konzistence a plná chuť, kterou recept vytváří, nás pokaždé potěší. Věřte nám, když říkáme, že se vám její lžíce už neomrzí!

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vegetariánské dýňové těstoviny

Podzim pro mě vždy znamená čas dýní! Ze šťavnaté dužiny ráda připravuji lahodné pokrmy. V mém dýňovém období bylo vrcholem vytvoření těchto těstovin. Dnes vám ukážu svůj oblíbený recept, který jsem dělala nesčetněkrát: Dýňové těstoviny .

Rizoto z perlového ječmene pouze z 5 ingrediencí

Rizoto z perlového ječmene je jídlo, které ráda připravuji znovu a znovu. Tento italský recept s německým nádechem má obzvlášť lahodnou chuť a je vítanou změnou oproti tradičním rizotům. Díky své krémové, ale na skus pevné konzistenci je rizoto z perlového ječmene skutečným požitkem pro všechny smysly.

Krémové houbové rizoto

Klasické italské rizoto, které dostane unikátní chuť díky kombinaci různých druhů hub. Toto jídlo je ideální pro romantickou večeři i pro rodinný oběd. houbové rizoto recept

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Italské rizoto s zampiony

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty