INZERCE

Zdroj: peredniankina via istock Photos

Vegetariánské křupavé sezamové brambory

Tento recept na křupavé sezamové brambory je můj oblíbený a dělám ho už léta. Kombinace oříškové chuti sezamových semínek a lahodné chuti brambor je prostě neodolatelná. Tento recept jsem dělala mnohokrát a naučila jsem se několik triků, které konečný výsledek posunou na vyšší úroveň.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 Gram Voskovité brambory Přidáno do
  • 3 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 2 Lžíce sezamové semínko Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 Čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
  • Čerstvá petrželka k podávání (nepovinné) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Pro recept na sezamové brambory oloupejte brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Je to důležité, aby se všechny brambory vařily ve stejnou dobu.

2. Krok

Kousky brambor vložte do velké pánve a zalijte vodou. Přiveďte vodu k varu a vařte 10-15 minut, dokud brambory nejsou mírně měkké, ale nerozpadají se. To je trik, jak je získat křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

3. Krok

Uvařené brambory slijte a nechte dobře okapat. Dobré vysušení pomáhá, aby brambory byly křupavější.

4. Krok

Zatímco brambory odkapávají, rozehřejte na velké pánvi na středním plameni olivový olej.

INZERCE
5. Krok

Do pánve přidejte brambory a sezamová semínka a dobře promíchejte, aby se každá brambora pokryla olejem a sezamovými semínky. Zde je důležité udržovat brambory v jedné vrstvě, aby rovnoměrně zhnědly.

6. Krok

Osolte a opepřete a smažte 15-20 minut dozlatova a dokřupava.

7. Krok

Sezamové brambory případně posypte čerstvou petrželkou a podávejte. Čerstvá petrželka dodá bramborám krásnou, živou chuť a nápadně kontrastuje se zlatohnědou barvou brambor.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Vegetariánské křupavé sezamové brambory

Tento recept na křupavé sezamové brambory je můj oblíbený a dělám ho už léta. Kombinace oříškové chuti sezamových semínek a lahodné chuti brambor je prostě neodolatelná. Tento recept jsem dělala mnohokrát a naučila jsem se několik triků, které konečný výsledek posunou na vyšší úroveň.

50
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Pro recept na sezamové brambory oloupejte brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Je to důležité, aby se všechny brambory vařily ve stejnou dobu.

2. Krok

Kousky brambor vložte do velké pánve a zalijte vodou. Přiveďte vodu k varu a vařte 10-15 minut, dokud brambory nejsou mírně měkké, ale nerozpadají se. To je trik, jak je získat křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

3. Krok

Uvařené brambory slijte a nechte dobře okapat. Dobré vysušení pomáhá, aby brambory byly křupavější.

4. Krok

Zatímco brambory odkapávají, rozehřejte na velké pánvi na středním plameni olivový olej.

5. Krok

Do pánve přidejte brambory a sezamová semínka a dobře promíchejte, aby se každá brambora pokryla olejem a sezamovými semínky. Zde je důležité udržovat brambory v jedné vrstvě, aby rovnoměrně zhnědly.

6. Krok

Osolte a opepřete a smažte 15-20 minut dozlatova a dokřupava.

7. Krok

Sezamové brambory případně posypte čerstvou petrželkou a podávejte. Čerstvá petrželka dodá bramborám krásnou, živou chuť a nápadně kontrastuje se zlatohnědou barvou brambor.

Ingredience
800 Gram
Voskovité brambory
3 Lžíce
olivový olej
2 Lžíce
sezamové semínko
1 Čajová lžička
sůl
12 Čajová lžička
mletý černý pepř
Čerstvá petrželka k podávání (nepovinné)