INZERCE

Zdroj: peredniankina via istock Photos

Vegetariánské křupavé sezamové brambory

Tento recept na křupavé sezamové brambory je můj oblíbený a dělám ho už léta. Kombinace oříškové chuti sezamových semínek a lahodné chuti brambor je prostě neodolatelná. Tento recept jsem dělala mnohokrát a naučila jsem se několik triků, které konečný výsledek posunou na vyšší úroveň.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 800 Gram Voskovité brambory Přidáno do
  • 3 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 2 Lžíce sezamové semínko Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 Čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
  • Čerstvá petrželka k podávání (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Pro recept na sezamové brambory oloupejte brambory a nakrájejte je na stejně velké kousky. Je to důležité, aby se všechny brambory vařily ve stejnou dobu.

2. Krok

Kousky brambor vložte do velké pánve a zalijte vodou. Přiveďte vodu k varu a vařte 10-15 minut, dokud brambory nejsou mírně měkké, ale nerozpadají se. To je trik, jak je získat křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

3. Krok

Uvařené brambory slijte a nechte dobře okapat. Dobré vysušení pomáhá, aby brambory byly křupavější.

4. Krok

Zatímco brambory odkapávají, rozehřejte na velké pánvi na středním plameni olivový olej.

5. Krok

Do pánve přidejte brambory a sezamová semínka a dobře promíchejte, aby se každá brambora pokryla olejem a sezamovými semínky. Zde je důležité udržovat brambory v jedné vrstvě, aby rovnoměrně zhnědly.

6. Krok

Osolte a opepřete a smažte 15-20 minut dozlatova a dokřupava.

7. Krok

Sezamové brambory případně posypte čerstvou petrželkou a podávejte. Čerstvá petrželka dodá bramborám krásnou, živou chuť a nápadně kontrastuje se zlatohnědou barvou brambor.

Podobné recepty

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Pikantní gratinované brambory a zelenina

Tento lahodný gratinovaný brambor a zelenina je jedním z mých nejoblíbenějších receptů. Křupavá sýrová krusta v kombinaci s aromatickými bramborami a křupavou zeleninou vytváří jedinečnou explozi chutí. Tento recept jsem ve své kuchyni připravila už několikrát a vždycky je to hit!

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Pečené brambory v troubě, krásně křupavé

Pečené brambory jsou perfektní univerzální příloha, tyto jsou dokonce bez zbytečného množství tuku. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí připravit zdravou a chutnou přílohu.

Americké brambory - snadný recept

Americké brambory jsou neodmyslitelnou součástí americké kuchyně a jsou ideálním přídavkem k jakémukoli hlavnímu jídlu. Tyto brambory jsou jednoduché na přípravu a krásně křupavé.

Bavorské bramborové placky "Reiberdatschi"

Vždycky ráda vařím Reiberdatschi pro svou rodinu, zejména když je venku chladno a chceme něco útulného. Je to typické bavorské jídlo, které je oblíbené v mnoha jihoněmeckých domácnostech. Jsou křupavé, pikantní a neuvěřitelně chutné, zvlášť když se podávají s čerstvou jablečnou omáčkou.

Podobné recepty

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Pikantní gratinované brambory a zelenina

Tento lahodný gratinovaný brambor a zelenina je jedním z mých nejoblíbenějších receptů. Křupavá sýrová krusta v kombinaci s aromatickými bramborami a křupavou zeleninou vytváří jedinečnou explozi chutí. Tento recept jsem ve své kuchyni připravila už několikrát a vždycky je to hit!

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Pečené brambory v troubě, krásně křupavé

Pečené brambory jsou perfektní univerzální příloha, tyto jsou dokonce bez zbytečného množství tuku. Je to skvělá volba pro ty, kteří chtějí připravit zdravou a chutnou přílohu.

Americké brambory - snadný recept

Americké brambory jsou neodmyslitelnou součástí americké kuchyně a jsou ideálním přídavkem k jakémukoli hlavnímu jídlu. Tyto brambory jsou jednoduché na přípravu a krásně křupavé.

Bavorské bramborové placky "Reiberdatschi"

Vždycky ráda vařím Reiberdatschi pro svou rodinu, zejména když je venku chladno a chceme něco útulného. Je to typické bavorské jídlo, které je oblíbené v mnoha jihoněmeckých domácnostech. Jsou křupavé, pikantní a neuvěřitelně chutné, zvlášť když se podávají s čerstvou jablečnou omáčkou.

Reels

Nové

Hlavní kategorie