:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/HzgZFPpAn01_qMzD4QJ4/90b3856080e11a5c2edac24cf52cb8.jpeg)
Zdroj: yulka3ice from Getty Images
Vánoční kynutý koláč
Tradiční slovenský vánoční koláč, který nechybí na žádném vánočním stole. Příprava je jednoduchá, ale výsledek je nezapomenutelný.
Ingredience
Koš
- 500 g mouka hladká speciální
- 200 g cukr
- 250 g máslo
- 1 kus kvasnice
- 1 kus vejce
- 1 dcl Mladá káva
Náplň
- 500 g mletý mák
- 150 g cukr
- 1 dcl rum
- 1 dcl Mladá káva
Nejnovější letáky
Postup
V misce smícháme mouku s cukrem, přidáme kus másla a droždí. Přidáme vejce a zalejeme mletou kávou. Všechno spolu zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout přibližně hodinu.
Mezitím si připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem, rumem a mletou kávou.
Vyklaďme těsto a potřeme ho připravenou náplní. Těsto zabalíme a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 - 40 minut.
Necháme vychladnout a pak nakrájíme na porce.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Vánoční kynutý koláč
Tradiční slovenský vánoční koláč, který nechybí na žádném vánočním stole. Příprava je jednoduchá, ale výsledek je nezapomenutelný.
V misce smícháme mouku s cukrem, přidáme kus másla a droždí. Přidáme vejce a zalejeme mletou kávou. Všechno spolu zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout přibližně hodinu.
Mezitím si připravíme náplň. Mletý mák smícháme s cukrem, rumem a mletou kávou.
Vyklaďme těsto a potřeme ho připravenou náplní. Těsto zabalíme a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 - 40 minut.
Necháme vychladnout a pak nakrájíme na porce.
Jak jste tento recept připravili?