INZERCE

Zdroj: Photosiber from Getty Images

Vajíčka na měkko

Vajíčka na měkko připravuji pravidelně na snídani, zejména o víkendech, kdy je zkrátka čas si trochu vychutnat. Je to skvělý způsob, jak začít den s něčím rychlým, živým a lahodným. Navíc je to jídlo, které nabízí mnoho možností - můžete ho podávat s toastem, čerstvými bylinkami nebo třeba i avokádem.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 4 kus vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Vejce nejprve nechte aklimatizovat na pokojovou teplotu, protože studená vejce mohou ve vroucí vodě snadno prasknout.

2. Krok

Do velkého hrnce nalijte dostatečnou vrstvu vody, tak aby v ní vejce byla kompletně ponořená.

3. Krok

Vodu přiveďte do varu. Jakmile voda bublá, snižte teplotu na střední a opatrně do ní vložte vejce.

4. Krok

Špendlíkem uděláte dírku do špičky vajíčka, díky tomu se sníží riziko prasknutí skořápky.

5. Krok

Vejce vařte přesně 5 minut pro tekutý žloutek, a pokud dáváte přednost polotekutému žloutku, vařte vajíčka 7 minut.

6. Krok

Po uplynutí času vejce okamžitě vyjměte a vložte je do studené vody, aby se rychle zchladila a zastavila se další tepelná úprava.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1168 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1864 recepty

Zapečené

388 recepty