INZERCE

Zdroj: pixabay

Tvarohové knedliky

První známý recept pochází ze 17. století z Moravy, dnešní části České republiky. Popisuje smažené knedlíky z bramborového těsta plněné švestkami bez pecek. Později se knedlíky začaly vařit.

INZERCE

Ingredience

porce
12

Suroviny

  • 1 hrnek měkkého tvarohu Přidáno do
  • 1 žloutek Přidáno do
  • špetku soli Přidáno do
  • 12 hrnku hladké mouky další na poprášení Přidáno do
  • 10 středně velkých jahod Přidáno do

Na zálivky budete potřebovat

  • 12 hrnku tvrdého tvarohu Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • moučkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

55 min.
1. Krok

V míse smíchejte měkký tvaroh, žloutek a sůl. Přidejte mouku a dobře vypracujte hladké těsto.

2. Krok

Těsto dejte na 30 minut do chladničky. Očistěte jahody. Těsto rozdělte na 12 dílů na ploše poprášené moukou.

3. Krok

Z každého kousku udělejte kuličky a každou kuličku stlačte tak, aby vznikla tenká placka. Do středu placky položte jahodu. Těsto kolem jahody rovnoměrně zabalte. Těsto kolem dokola dobře utěsněte.

4. Krok

Vhoďte knedlíky do velkého hrnce s vroucí vodou a vařte, dokud knedlíky nevyplavou.

5. Krok

Podáváme posypané tvrdým tvarohem a moučkovým cukrem. Pokrm polijeme rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2573 recepty

Cuketa

89 recepty

Smažené

475 recepty

Masové pokrmy

1274 recepty

Dezert

1803 recepty

Brambory

393 recepty

Levná jídla

630 recepty

Čočka

34 recepty

Pomazánky

168 recepty

Mascarpone

125 recepty

Hlíva

8 recepty