INZERCE

Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky

Tvarohová štola

Je to tradiční český dezert, který mi vždy připomene mé dětství. Je dokonale vláčný a lahodný, ideální pro rodinné oslavy nebo jako odměna po náročném dni.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 450 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 kus prášek do pečiva Přidáno do
  • 125 g moučkového cukru Přidáno do
  • 150 g rozpuštěného másla Přidáno do
  • 250 g tlustého tvarohu Přidáno do
  • 2 kus vejce Přidáno do
  • kůra z citrónu a pomeranče Přidáno do
  • 14 mleté vanilky Přidáno do
  • 50 g rozinek namočených v rumu Přidáno do
  • 50 g sušených višní namočených v pomerančovém likéru Přidáno do
  • 100 g kandované pomerančové kůry Přidáno do
  • 50 g mandlových lupínků Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V míse prosejte mouku s práškem do pečiva a cukrem.

2. Krok

Přidejte máslo a lehce ho promíchejte.

3. Krok

Potom přidejte vajíčka d tvarohem, kůry, vanilku a ručně vypracujte hladké těsto, které se nelepí.

4. Krok

Na pomoučeném vále těsto rozválejte a přidejte k němu ovoce a mandlové lupínky.

INZERCE
5. Krok

Vyválejte jej na tloušťku asi 3 cm.

6. Krok

Podél delší části těsto zahněte a přeložte tak, aby vrchní část končila v třičtvrtině spodní části těsta.

7. Krok

Případně štolu ještě upravte a pečte ji na plechu vystlaném pečícím papírem. Trouba je vyhřátá na 180 ° C, pečeme 20 minut. Následně na 160 ° C pečeme 30 - 35 minut.

8. Krok

Horkou štolu potřete máslem a posypte moučkovým cukrem.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Tvarohová štola

Je to tradiční český dezert, který mi vždy připomene mé dětství. Je dokonale vláčný a lahodný, ideální pro rodinné oslavy nebo jako odměna po náročném dni.

70
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse prosejte mouku s práškem do pečiva a cukrem.

2. Krok

Přidejte máslo a lehce ho promíchejte.

3. Krok

Potom přidejte vajíčka d tvarohem, kůry, vanilku a ručně vypracujte hladké těsto, které se nelepí.

4. Krok

Na pomoučeném vále těsto rozválejte a přidejte k němu ovoce a mandlové lupínky.

5. Krok

Vyválejte jej na tloušťku asi 3 cm.

6. Krok

Podél delší části těsto zahněte a přeložte tak, aby vrchní část končila v třičtvrtině spodní části těsta.

7. Krok

Případně štolu ještě upravte a pečte ji na plechu vystlaném pečícím papírem. Trouba je vyhřátá na 180 ° C, pečeme 20 minut. Následně na 160 ° C pečeme 30 - 35 minut.

8. Krok

Horkou štolu potřete máslem a posypte moučkovým cukrem.

Ingredience
450 g
hladké mouky
1 kus
prášek do pečiva
125 g
moučkového cukru
150 g
rozpuštěného másla
250 g
tlustého tvarohu
2 kus
vejce
kůra z citrónu a pomeranče
14 mleté
vanilky
50 g
rozinek namočených v rumu
50 g
sušených višní namočených v pomerančovém likéru
100 g
kandované pomerančové kůry
50 g
mandlových lupínků