INZERCE

Tiramisu, které vás postaví na nohy

Tiramisu je sladký italský dezert původem z Benátek. Piškoty namočené v silném espressu, mascarpone a žloutky posypané kakaem dohromady tvoří jemnou a nezaměnitelnou pochoutku oblíbenou po celém světě.

INZERCE
TOP dezerty – Spojení chutí, kterým nelze odolat! Výběr těch nejoblíbenějších zde!

Recept najdete v tomto článku

TOP dezerty – Spojení chutí, kterým nelze odolat! Výběr těch nejoblíbenějších zde!

Ingredience

porce
4
  • 250 g syra mascarpone Přidáno do
  • 4 žloutky Přidáno do
  • 100 g krystalový cukr Přidáno do
  • 250 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 1 šálek silné kávy nebo espresso Přidáno do
  • 200 g piškotů Přidáno do
  • kakao na posypání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Smícháme mascarpone s cukrem a žloutky ve velké míse, dokud nevznikne hladká směs.

2. Krok

Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně ji vmícháme do směsi s mascarpone.

3. Krok

Kávu nebo espresso přelijeme do misky a piškoty v něm krátce namočíme.

4. Krok

Do formy nebo misky na dezert položíme vrstvu namočených piškotů, poté vrstvu směsi s mascarpone a takto postupujeme až do vyčerpání surovin.

INZERCE
5. Krok

Tiramisu necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet, aby piškoty stačily zvlhnout a směs s mascarpone ztuhla.

6. Krok

Před podáváním posypeme kakaem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Martina_Cimflova

Tiramisu, které vás postaví na nohy

Tiramisu je sladký italský dezert původem z Benátek. Piškoty namočené v silném espressu, mascarpone a žloutky posypané kakaem dohromady tvoří jemnou a nezaměnitelnou pochoutku oblíbenou po celém světě.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Smícháme mascarpone s cukrem a žloutky ve velké míse, dokud nevznikne hladká směs.

2. Krok

Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhého sněhu a opatrně ji vmícháme do směsi s mascarpone.

3. Krok

Kávu nebo espresso přelijeme do misky a piškoty v něm krátce namočíme.

4. Krok

Do formy nebo misky na dezert položíme vrstvu namočených piškotů, poté vrstvu směsi s mascarpone a takto postupujeme až do vyčerpání surovin.

5. Krok

Tiramisu necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet, aby piškoty stačily zvlhnout a směs s mascarpone ztuhla.

6. Krok

Před podáváním posypeme kakaem.

Ingredience
250 g
syra mascarpone
4
žloutky
100 g
krystalový cukr
250 ml
smetany na šlehání
1
šálek silné kávy nebo espresso
200 g
piškotů
kakao na posypání