Zdroj: PiraPora from Getty Images
Telecí řízky v omáčce podle babiččina receptu
Ingredience
- 4 Telecí filé
- 2 stroužky česneku
- 1 Cibule
- 1 mrkev
- 100 g Drceného rajčete
- 1 hrnek červeného vína
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 list Vavřín
- Mouka
Nejnovější letáky
Postup
Telecí řízky nejprve osolte a opepřete, obalte je v mouce a jemně je protřepejte.
Poté na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a filety na něm opečte.
Vyjměte je a dejte stranou. Na stejné pánvi, jejíž dno je plné šťávy, přidejte ještě trochu oleje a osmažte na něm česnek, cibuli a mrkev, vše předem nakrájené na kousky.
Jakmile je zelenina hotová, přidejte drcená rajčata s bobkovým listem a nechte vše několik minut společně vařit.
Poté přidejte červené víno, což je klasický krok při vaření, který slouží k odmaštění pánve a zachycení všech zkaramelizovaných šťáv z masa.
Po několika minutách přidejte steaky zpět na pánev, aby nasály všechnu chuť omáčky s vínem. snižte teplotu a nechte vše společně vařit, dokud maso nezměkne a nezhoustne.