INZERCE

Telecí ossobuco recept

Znáte recept na teleci ossobuco? Ossobuco je italské jídlo, které se skládá z tlustých plátků telecího hýžďového masa. Recept není nejjednodušší, ale to neznamená, že jej vy nezvládnete!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 plátky telecí ossobuco Přidáno do
  • 12 šálku hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky středně velké česneku Přidáno do
  • 1 mrkev Přidáno do
  • 1 středně velká stonková řapíkatá celerová větvička Přidáno do
  • 1 plechovka strouhaných rajčat g Přidáno do
  • 12 šálku vývaru Přidáno do
  • 12 šálku suchého bílého vína Přidáno do
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu Přidáno do
  • 1 lžička sušeného tymiánu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Nejprve ossobuco plátky omyjte a osušte papírovým ubrouskem.

2. Krok

Poté je obalte v mouce, aby se zvýšila jejich šťavnatost a chuť během vaření.

3. Krok

V hluboké pánvi nebo hrnci nahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte telecí ossobuco a smažte je z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.

4. Krok

Poté je odeberte z pánve a odložte stranou.

5. Krok

Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer.

6. Krok

Osmažte je asi po dobu 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a začne se pěkně zlátnout.

7. Krok

Vraťte telecí ossobuco zpět do pánve se zeleninou.

8. Krok

Přidejte strouhaná rajčata, vývar a víno.

9. Krok

Promíchejte a přiveďte vše k varu.

10. Krok

Přidejte sušený rozmarýn, tymián, sůl a pepř dle chuti.

11. Krok

Snížte teplotu na nízkou a přikryjte pokličkou.

12. Krok

Nechte vařit po dobu přibližně 2 hodin, dokud se telecí maso nezačne odpařovat a stávat se měkkým a šťavnatým.

13. Krok

Občas promíchejte a případně dolijte vývarem, pokud se omáčka příliš zredukuje.

14. Krok

Během vaření si připravte přílohu. Můžete vařit rýži, brambory či široké nudle dle svého výběru.

15. Krok

Hotové telecí maso ossobuco podávejte s přílohou a ozdobte nasekaným česnekem a petrželkou.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
anna01
anna01
Náhled receptu Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)
Videorecept

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)

Hovězí po burgundsku je klasický francouzský pokrm s krásnou barvou a plnou chutí. S tímto receptem máte jistotu, že připravíte jedinečné jídlo, které vás dostane svým výrazným vínem a krásným masem.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Maso na špagety

Toto maso je klasickým doplňkem k špagetům. Dobře se kombinuje s parmazánem.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.
anna01
anna01
Náhled receptu Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)
Videorecept

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignonne)

Hovězí po burgundsku je klasický francouzský pokrm s krásnou barvou a plnou chutí. S tímto receptem máte jistotu, že připravíte jedinečné jídlo, které vás dostane svým výrazným vínem a krásným masem.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Kořeněný divočák guláš

Klasický divočák guláš, připravený s červeným vínem, kořenovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideální pro chladné zimní dny a zvláštní příležitosti.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

anna01
anna01
Náhled receptu Vepřové plátky na houbách
Videorecept

Vepřové plátky na houbách

Recept na vepřové plátky na houbách je ideální pro všechny, kteří si chtějí udělat výjimečný oběd nebo večeři. Tato pokrm je plný chuti a vaše hosty jistě ohromí.

Maso na špagety

Toto maso je klasickým doplňkem k špagetům. Dobře se kombinuje s parmazánem.

Reels

Nové