INZERCE

Zdroj: Anna Khomutova from Getty Images

Sušené pomeranče na Vánoce

Každý rok dělám sušené pomeranče na vánoční stromeček.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 kus pomeranče Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Pomeranče omyjte a nakrájejte na tenké plátky (u velkých pomerančů asi půl centimetru). Dejte pozor, aby plátky nebyly příliš tenké, jinak by se mohly při sušení zlomit.

2. Krok

Plátky pomeranče položte na papír a nechte je 24 až 48 hodin schnout na vzduchu.

3. Krok

Po usušení je můžete použít jako dekoraci na stromeček.

Podobné recepty

Vídeňský bramborový salát podle babičky

Vídeňský bramborový salát je tradiční rakouský pokrm, který se často podává jako příloha k vídeňským řízkům nebo grilovanému masu. Salát je lehký a osvěžující díky své jednoduché zálivce založené na octu a vodě.

Sušené rajčata bez oleje

Skvělý recept na domácí přípravu sušených rajčat bez použití oleje. Tento způsob sušení rajčat je zdravější a chutný.

Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem

Recept na sušená nakládaná rajčata v oleji.

Veganský bramborový salát

Zdravější verze bramborového salátu, která je vhodná i pro vegany.

Bramborový salát s majonézou

Tradiční bramborový salát s majonézou, vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Sušené plátky jablek

Recept na křižaly aneb sušené plátky jablek.

Slané koláče z kvašeného těsta

Sladký cop určitě znáte. Pokud však dáváte přednost slanému, připravte si tento. I když se jedná o kvašené těsto, jeho příprava není náročná, stačí všechny ingredience smíchat. Navíc vám z receptu vyjdou dva copánky, takže můžete rovnou vyzkoušet dva náplně.

Jak vyrobit základní čerstvou bylinkovou sůl

Bylinková sůl může vaše vaření zajímavě zpestřit. Tento recept je aromatický, všestranný a snadno se připravuje. Můžete použít různé bylinky, ať už čerstvé ze zahrádky, nebo zakoupené v obchodě, a vytvořit si tak vlastní směs bylinkové soli. Tato bylinková sůl se hodí téměř na všechno - na maso, zeleninu, těstoviny, salát, polévku a další.

Podobné recepty

Vídeňský bramborový salát podle babičky

Vídeňský bramborový salát je tradiční rakouský pokrm, který se často podává jako příloha k vídeňským řízkům nebo grilovanému masu. Salát je lehký a osvěžující díky své jednoduché zálivce založené na octu a vodě.

Sušené rajčata bez oleje

Skvělý recept na domácí přípravu sušených rajčat bez použití oleje. Tento způsob sušení rajčat je zdravější a chutný.

Nakládaná rajčata s cibulí a česnekem

Recept na sušená nakládaná rajčata v oleji.

Veganský bramborový salát

Zdravější verze bramborového salátu, která je vhodná i pro vegany.

Bramborový salát s majonézou

Tradiční bramborový salát s majonézou, vhodný jako příloha k hlavnímu jídlu.

Sušené plátky jablek

Recept na křižaly aneb sušené plátky jablek.

Slané koláče z kvašeného těsta

Sladký cop určitě znáte. Pokud však dáváte přednost slanému, připravte si tento. I když se jedná o kvašené těsto, jeho příprava není náročná, stačí všechny ingredience smíchat. Navíc vám z receptu vyjdou dva copánky, takže můžete rovnou vyzkoušet dva náplně.

Jak vyrobit základní čerstvou bylinkovou sůl

Bylinková sůl může vaše vaření zajímavě zpestřit. Tento recept je aromatický, všestranný a snadno se připravuje. Můžete použít různé bylinky, ať už čerstvé ze zahrádky, nebo zakoupené v obchodě, a vytvořit si tak vlastní směs bylinkové soli. Tato bylinková sůl se hodí téměř na všechno - na maso, zeleninu, těstoviny, salát, polévku a další.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

384 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty