INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/swWkmZmfFqZpxLTqO_ih/0d61d35a7f842b6dad18f094e586cc.jpeg)
Středomořský salát s opečenou bagetou
Křupavý a šťavnatý salát, to pravé na letní pochutnání.
INZERCE
Ingredience
porce
3
Suroviny
- 100 g salát polníček
- 100 g cherry rajčata
- 40 g černé olivy
- 120 g sušená rajčata
- 1 červená cibule
- 1 stroužky česneku
- 40 g piniové oříšky
- 1⁄2 bageta
- olivový olej
Dresink
- 3 pl olivový olej
- 2 pl vinný ocet
- 3 čl Med
- 1 rozdrcený stroužek česneku
- sůl a pepř
Topping
- piniové oříšky
- nakrájený tvrdý sýr
- čerstvé listy bazalky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
15 min.
1. Krok
Bagetu nebo ciabattu nakrájej na kostky a opeč ji na troše olivového oleje na pánvi dozlatova a dokřupava. Dej stranou.
2. Krok
Polníček omyj a osuš, cherry rajčata rozpul, okapaná sušená rajčata a červenou cibuli nakrájej na proužky, olivy na kolečka, česnek nasekej nadrobno.
3. Krok
Vše (polníček, rajčata, sušená rajčata, olivy, cibuli a česnek) promíchej ve velké míse se zálivkou.
4. Krok
Krutony a část opražených piniových oříšků vmíchej krátce před podáváním, zbytek nasyp navrch a dozdob bazalkou a hoblinami sýra (např. parmezán) Dobrou chuť 🌸