INZERCE

Středomořský salát s opečenou bagetou

Křupavý a šťavnatý salát, to pravé na letní pochutnání.

INZERCE

Ingredience

porce
3

Suroviny

  • 100 g salát polníček Přidáno do
  • 100 g cherry rajčata Přidáno do
  • 40 g černé olivy Přidáno do
  • 120 g sušená rajčata Přidáno do
  • 1 červená cibule Přidáno do
  • 1 stroužky česneku Přidáno do
  • 40 g piniové oříšky Přidáno do
  • 12 bageta Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do

Dresink

  • 3 pl olivový olej Přidáno do
  • 2 pl vinný ocet Přidáno do
  • 3 čl Med Přidáno do
  • 1 rozdrcený stroužek česneku Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do

Topping

  • piniové oříšky Přidáno do
  • nakrájený tvrdý sýr Přidáno do
  • čerstvé listy bazalky Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Bagetu nebo ciabattu nakrájej na kostky a opeč ji na troše olivového oleje na pánvi dozlatova a dokřupava. Dej stranou.

2. Krok

Polníček omyj a osuš, cherry rajčata rozpul, okapaná sušená rajčata a červenou cibuli nakrájej na proužky, olivy na kolečka, česnek nasekej nadrobno.

3. Krok

Vše (polníček, rajčata, sušená rajčata, olivy, cibuli a česnek) promíchej ve velké míse se zálivkou.

4. Krok

Krutony a část opražených piniových oříšků vmíchej krátce před podáváním, zbytek nasyp navrch a dozdob bazalkou a hoblinami sýra (např. parmezán) Dobrou chuť 🌸

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

572 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1429 recepty

Saláty

275 recepty

Čočka

38 recepty