INZERCE

Zdroj: FB: Levné vaření a pečení s Romčou, tipy a rady do kuchyně

Staročeský kuba

Staročeský kuba je jedním z mých nejoblíbenějších tradičních českých jídel, který jsem několikrát připravovala pro svou rodinu a přátele. Je to vynikající pokrm, mírně pikantní a plný chuti. Navíc, jako vegetariánka oceňuji, že je bezmasé. Je ideální na cestu ke zdravějšímu životnímu stylu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 40 g husí sádlo Přidáno do
  • 3 kus cibule Přidáno do
  • 250 g houby Přidáno do
  • 1 čl kmín drcený Přidáno do
  • 2 čl Majoránka Přidáno do
  • 5 Karafiáty česnek Přidáno do
  • 300 g kroupy Přidáno do
  • 1 l vývar kuřecí Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • strouhanka Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Ve velkém hrnci rozehřejte polovinu sádla a pak na něm osmahněte cibuli.

2. Krok

Přidejte třetinu hub a společně je 7 minut smažte.

3. Krok

Poté přidejte polovinu kmínu, majoránku, drcený česnek, sůl, krupici a nechte je asi 5 minut smažit.

4. Krok

Postupně přidávejte vývar, aby se kroupy nepřipálily, a vařte, dokud nezměknou.

5. Krok

Ostatní houby osmahneme na sádle, osolíme a opepříme.

6. Krok

Plech vymažte sádlem a začněte vrstvit: nejprve kroupy, pak houby. Pokračujte, ale poslední vrstvu musí tvořit houbová krupice.

7. Krok

Pokryjte hoblinami másla a pečte asi 25 minut.

Podobné recepty

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Rychlá houbová smetanová omáčka

Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Italské rizoto s zampiony

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Smetanové rizoto

Tento recept na smetanové rizoto s houbami je chutné a jednoduché jídlo na každý všední den, které můžete připravit velmi rychle.

Zapečená brokolice s brambory

Rychlá zeleninová večeře v podobě zapečené brokolice.

Těstoviny s houbami a smetanou

Křemové těstoviny s houbami a smetanou jsou dokonalým jídlem na večer. Jsou plné chuti, bohaté a syté. Tento recept je jednoduchý a rychlý, připravený za méně než 30 minut.

Podobné recepty

Zdravé zeleninové plněné žampiony Portobello

Plněné žampiony Portobello jsou skvělým předkrmem nebo hlavním jídlem! Tento vydatný recept obsahuje čerstvé portobellos plněné sýrovou a pikantní náplní, které jsou dokonale upečené. Veganská varianta, kterou si každý host jistě zamiluje!

Rychlá houbová smetanová omáčka

Tento recept na rychlou a krémovou houbovou omáčku je skutečnou lahůdkou pro všechny milovníky hub. Omáčka se hodí k jakémukoli druhu těstovin, ale lze ji použít i jako přílohu k masu. Tento recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky se povedl. Je snadný na přípravu a jeho chuť je prostě nesrovnatelná.

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Italské rizoto s zampiony

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Smetanové rizoto

Tento recept na smetanové rizoto s houbami je chutné a jednoduché jídlo na každý všední den, které můžete připravit velmi rychle.

Zapečená brokolice s brambory

Rychlá zeleninová večeře v podobě zapečené brokolice.

Těstoviny s houbami a smetanou

Křemové těstoviny s houbami a smetanou jsou dokonalým jídlem na večer. Jsou plné chuti, bohaté a syté. Tento recept je jednoduchý a rychlý, připravený za méně než 30 minut.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1160 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1609 recepty

Snídaně

498 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1839 recepty