INZERCE

Zdroj: FB: Levné vaření a pečení s Romčou, tipy a rady do kuchyně

Staročeský kuba

Staročeský kuba je jedním z mých nejoblíbenějších tradičních českých jídel, který jsem několikrát připravovala pro svou rodinu a přátele. Je to vynikající pokrm, mírně pikantní a plný chuti. Navíc, jako vegetariánka oceňuji, že je bezmasé. Je ideální na cestu ke zdravějšímu životnímu stylu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 40 g husí sádlo Přidáno do
  • 3 kus cibule Přidáno do
  • 250 g houby Přidáno do
  • 1 čl kmín drcený Přidáno do
  • 2 čl Majoránka Přidáno do
  • 5 Karafiáty česnek Přidáno do
  • 300 g kroupy Přidáno do
  • 1 l vývar kuřecí Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • strouhanka Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Ve velkém hrnci rozehřejte polovinu sádla a pak na něm osmahněte cibuli.

2. Krok

Přidejte třetinu hub a společně je 7 minut smažte.

3. Krok

Poté přidejte polovinu kmínu, majoránku, drcený česnek, sůl, krupici a nechte je asi 5 minut smažit.

4. Krok

Postupně přidávejte vývar, aby se kroupy nepřipálily, a vařte, dokud nezměknou.

5. Krok

Ostatní houby osmahneme na sádle, osolíme a opepříme.

6. Krok

Plech vymažte sádlem a začněte vrstvit: nejprve kroupy, pak houby. Pokračujte, ale poslední vrstvu musí tvořit houbová krupice.

7. Krok

Pokryjte hoblinami másla a pečte asi 25 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1415 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty