INZERCE

Špagety po uhlířsku

Spagety "alla carbonara" nebo také spaghetti po uhlířsku jsou klasickým italským receptem. Připravují se s guanciale (italskou slaninou), vejci, sýrem Pecorino Romano (nebo Parmezánem) a pepřem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g špagety Přidáno do
  • 100 g guanciale nebo pancetta lze nahradit kvalitní slaninou Přidáno do
  • 50 g sýra Pecorino Romano nebo Parmezán Přidáno do
  • nastrouhaný Přidáno do
  • 2 velké vejce Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Vařte spaghetti al dente v osolené vodě dle instrukcí na balení.

2. Krok

Mezitím na pánvi opečte nakrájené guanciale (nebo pancettu/slaninu) do křupava. Vyjměte z pánve a nechte odtékat na papírové utěrce.

3. Krok

V míse smíchejte vejce, sýr, hodně čerstvě mletého černého pepře a trochu vařené těstovinové vody, aby vznikla směs podobná omáčce.

4. Krok

Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je slijte (ale nechte stranou trochu těstovinové vody) a vraťte je zpět do hrnce. Hned poté přidejte směs vajec a sýru a promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu těstovinové vody.

INZERCE
5. Krok

Nakonec přidejte opečené guanciale (nebo pancettu/slaninu) a opět promíchejte.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte dalším sýrem a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.

7. Krok

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Kuchticka

Špagety po uhlířsku

Spagety "alla carbonara" nebo také spaghetti po uhlířsku jsou klasickým italským receptem. Připravují se s guanciale (italskou slaninou), vejci, sýrem Pecorino Romano (nebo Parmezánem) a pepřem.

45
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Vařte spaghetti al dente v osolené vodě dle instrukcí na balení.

2. Krok

Mezitím na pánvi opečte nakrájené guanciale (nebo pancettu/slaninu) do křupava. Vyjměte z pánve a nechte odtékat na papírové utěrce.

3. Krok

V míse smíchejte vejce, sýr, hodně čerstvě mletého černého pepře a trochu vařené těstovinové vody, aby vznikla směs podobná omáčce.

4. Krok

Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je slijte (ale nechte stranou trochu těstovinové vody) a vraťte je zpět do hrnce. Hned poté přidejte směs vajec a sýru a promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu těstovinové vody.

5. Krok

Nakonec přidejte opečené guanciale (nebo pancettu/slaninu) a opět promíchejte.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte dalším sýrem a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.

7. Krok

Dobrou chuť!

Ingredience
200 g
špagety
100 g
guanciale nebo pancetta lze nahradit kvalitní slaninou
50 g
sýra Pecorino Romano nebo Parmezán
nastrouhaný
2
velké vejce
čerstvě mletý černý pepř
sůl