INZERCE

Špagety po uhlířsku

Spagety "alla carbonara" nebo také spaghetti po uhlířsku jsou klasickým italským receptem. Připravují se s guanciale (italskou slaninou), vejci, sýrem Pecorino Romano (nebo Parmezánem) a pepřem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g špagety Přidáno do
  • 100 g guanciale nebo pancetta lze nahradit kvalitní slaninou Přidáno do
  • 50 g sýra Pecorino Romano nebo Parmezán Přidáno do
  • nastrouhaný Přidáno do
  • 2 velké vejce Přidáno do
  • čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Vařte spaghetti al dente v osolené vodě dle instrukcí na balení.

2. Krok

Mezitím na pánvi opečte nakrájené guanciale (nebo pancettu/slaninu) do křupava. Vyjměte z pánve a nechte odtékat na papírové utěrce.

3. Krok

V míse smíchejte vejce, sýr, hodně čerstvě mletého černého pepře a trochu vařené těstovinové vody, aby vznikla směs podobná omáčce.

4. Krok

Jakmile jsou těstoviny uvařené, rychle je slijte (ale nechte stranou trochu těstovinové vody) a vraťte je zpět do hrnce. Hned poté přidejte směs vajec a sýru a promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu těstovinové vody.

5. Krok

Nakonec přidejte opečené guanciale (nebo pancettu/slaninu) a opět promíchejte.

6. Krok

Podávejte ihned, posypte dalším sýrem a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.

7. Krok

Dobrou chuť!

Podobné recepty

Špagety s hnědými houbami, slaninou a rajčaty

Špagety, hnědé houby, slanina, rajčata a jejich nejlepší příloha > feta s bylinkami.

Rychlá omáčka z mletého masa na špagety

Tento recept je ideální pro všechny, kteří hledají rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit chutnou omáčku na špagety. Mleté maso a jednoduché koření dávají omáčce výbornou chuť a výsledek je jistý.

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe je tradiční italský recept, který pochází z Říma. Jeho název v překladu znamená "sýr a pepř", což jsou také hlavní přísady tohoto jednoduchého, ale lahodného pokrmu.

Špagety aglio olio e peperoncino

Recept na italské špagety aglio olio peperoncino posypané parmazánem.

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

Těstoviny s mletým masem

Jedná se o populární italské jídlo, které je snadno a rychle připravitelné. Perfektní na rodinný oběd nebo setkání s přáteli.

Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny se smetanou jsou lahodným a jednoduchým pokrmem, který lze připravit za krátký čas.

Podobné recepty

Špagety s hnědými houbami, slaninou a rajčaty

Špagety, hnědé houby, slanina, rajčata a jejich nejlepší příloha > feta s bylinkami.

Rychlá omáčka z mletého masa na špagety

Tento recept je ideální pro všechny, kteří hledají rychlý a jednoduchý způsob, jak si připravit chutnou omáčku na špagety. Mleté maso a jednoduché koření dávají omáčce výbornou chuť a výsledek je jistý.

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe je tradiční italský recept, který pochází z Říma. Jeho název v překladu znamená "sýr a pepř", což jsou také hlavní přísady tohoto jednoduchého, ale lahodného pokrmu.

Špagety aglio olio e peperoncino

Recept na italské špagety aglio olio peperoncino posypané parmazánem.

Jak vyrobit vydatné špagety ze zelené čočky

Jde o jednoduchý pokrm, který má však bohatou chuť. Čočka je bohatá na bílkoviny a vlákninu, takže je to vydatný a sytý pokrm.

Těstoviny s mletým masem

Jedná se o populární italské jídlo, které je snadno a rychle připravitelné. Perfektní na rodinný oběd nebo setkání s přáteli.

Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny se smetanou jsou lahodným a jednoduchým pokrmem, který lze připravit za krátký čas.

Reels

Nové