INZERCE

Zdroj: Canva

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 250 g špaget Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 12 extra šálku panenského olivového oleje Přidáno do
  • 12 lžičky sušeného červeného pepře Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • Petrželka nebo bazalka na ozdobení Přidáno do
  • Parmazán nebo pecorino na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

23 min.
1. Krok

Prvně ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety dle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.

2. Krok

Odlijte vodu a nechte je stranou.

3. Krok

V hluboké pánvi či v hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni.

4. Krok

Přidejte česnek a sušený červený pepř.

5. Krok

Smažte česnek, dokud nezačne lehce hnědnout a uvolňovat silnou vůni.

6. Krok

Buďte opatrní, abyste ho nepřipálili!

7. Krok

Přidejte uvařené špagety do pánve se smaženým česnekem a olejem. Dobře promíchejte, aby se špagety dobře obalily olejem.

8. Krok

Podle potřeby přidejte trochu vody z vaření špaget, abyste vytvořili lehkou omáčku.

9. Krok

Pokud máte rádi silnější chuť, můžete přidat trochu olivového oleje.

10. Krok

Osolte špagety dle své chuti a vše promíchejte.

11. Krok

Přeneste špagety na talíře a posypte je nasekanou petrželkou či bazalkou a nastrouhaným parmezánem či pecorinem.

12. Krok

Podávejte okamžitě a vychutnejte si jednoduchou a lahodnou italskou specialitu.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1174 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1634 recepty

Dorty

290 recepty

Snídaně

508 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1873 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

100 recepty