INZERCE

Zdroj: Youtube

Slovenské lokše recept

Bramborové lokše jsou bramborové placky, které se tradičně vždy připravovaly především na Slovensku a také na jižní Moravě. Je to skvělý klasický pokrm i pro vaše děti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g uvařených a nastrouhaných brambor Přidáno do
  • 200 g hladké mouky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve brambory omyjte a nechte ve slupce.

2. Krok

Vložte brambory do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené.

3. Krok

Přidejte trochu soli a přiveďte k varu.

4. Krok

Jakmile voda začne vařit, snižte teplotu na střední a nechte brambory vařit po dobu 20-30 minut, dokud nejsou měkké.

5. Krok

Poté odstraňte hrnec z plotny a nechte brambory vychladnout.

6. Krok

Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte je na jemném struhadle.

7. Krok

Přidejte hladkou mouku a špetku soli a vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

8. Krok

Z těsta vytvořte váleček a rozdělte ho na 8 stejně velkých dílků.

9. Krok

Každý dílek těsta vyválejte na tenkou placku, o průměru cca 20 cm.

10. Krok

Na suché pánvi placky smažte z obou stran pěkně do zlatova.

11. Krok

Hotové lokše potřete máslem a posypte cukrem.

12. Krok

Pokud chcete mít lokše měkčí, můžete do těsta přidat vajíčko a trochu mléka. Dobrá varianta jsou lokše s povidly.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1262 recepty

Dezert

1769 recepty

Zapečené

407 recepty

Cuketa

86 recepty

Mascarpone

114 recepty

Bezmasé pokrmy

1159 recepty

Oběd

2540 recepty

Dorty

322 recepty

Saláty

244 recepty