INZERCE

Selská omeleta s brambory

6 velkých vajec 2 velké brambory 1 cibule Sůl a pepř podle chuti 4 lžíce olivového oleje 100 g sýra (např. cheddar nebo gouda) Několik lístků čerstvé petrželky pro ozdobení (volitelné)

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 veľkých vajec Přidáno do
  • 2 velké brambory Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
  • 4 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 100 g sýra např cheddar nebo gouda Přidáno do
  • nastrouhaného Přidáno do
  • Několik lístků čerstvé petrželky pro ozdobení volitelné Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Příprava:

2. Krok

Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

3. Krok

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Přidejte brambory a cibuli, osolte a opepřete. Smažte na středním ohni, dokud brambory nejsou měkké a zlatavé. Občas promíchejte.

4. Krok

Mezitím ve velké míse rozšlehejte vajíčka, přidejte sůl a pepř podle chuti.

5. Krok

Když jsou brambory měkké, přidejte je do mísy s vajíčky a promíchejte.

6. Krok

Pánvi přidejte zbytek oleje a přidejte směs vajec a brambor. Snižte teplotu na nízkou a nechte směs pečenou, dokud nezačne být na okrajích pevná.

7. Krok

Když je omeleta téměř hotová, ale stále ještě trochu tekutá nahoře, posypte ji nastrouhaným sýrem.

8. Krok

Pokud je vaše pánev vhodná do trouby, můžete ji vložit do trouby pod gril na několik minut, dokud se sýr nerozpustí a omeleta není úplně pevná. Pokud není vaše pánev vhodná do trouby, pokryjte ji pokličkou a nechte omeletu pečenou na nízké teplotě, dokud není sýr rozpuštěný a omeleta pevná.

9. Krok

Omeletu podávejte horkou, posypanou čerstvou petrželkou, pokud máte.

10. Krok

Dobrou chuť!

Podobné recepty

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou

Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vařené brambory s domácí bylinkovým máslem

Jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které se skvěle hodí jako příloha nebo i jako hlavní pokrm. Domácí bylinkové máslo dává bramborům zvláštní aroma.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Podobné recepty

Vařené brambory s restovanými houbami

Toto je jednoduché, ale lahodné jídlo, které je perfektní jako příloha nebo hlavní chod. Je to také vynikající vegetariánské jídlo. Směs zemských hub a krémových brambor je jednoduše neodolatelná. Toto jídlo je snadné na přípravu a vyžaduje velmi málo ingrediencí.

Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou

Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.

Vařené brambory se špenátem a fetou

Jednoduché a zdravé jídlo, které je perfektní pro rychlou večeři. Kombinace čerstvého špenátu, feta sýra a teplých brambor je jednoduše úžasná.

Vařené brambory s domácí bylinkovým máslem

Jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které se skvěle hodí jako příloha nebo i jako hlavní pokrm. Domácí bylinkové máslo dává bramborům zvláštní aroma.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Recept na brambory Dauphine

Recept na brambory Dauphine patří k mým nejoblíbenějším a k nedělní večeři je naprosto nezbytný. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro svou rodinu a přátele a pokaždé se stal hitem. Brambory Dauphine jsou nejen neuvěřitelně chutné, ale jsou také vizuálně úžasné a dodají každému talíři mimořádnou eleganci.

Recept na brambory Macaire

Brambory Macaire jsou pro mě skutečným objevem. Jsou pojmenované po Alexandru Macairovi, nápaditém kuchaři z 19. století. Tento výtečně ochucený bramborový pokrm je ve skutečnosti velmi jednoduchý a vyžaduje jen několik málo ingrediencí. Nejraději ho vařím s rodinou o víkendu, kdy si všichni můžeme udělat čas a společně si pochutnat. S trochou cviku budete mít recept na chutnou přílohu ve svém kuchařském repertoáru raz dva!

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Reels

Nové