INZERCE

Zdroj: Pixabay

Rychlá vietnamská nakládaná zelenina s mrkví a daikonem

Vietnamská nakládaná zelenina, známá také jako Đồ Chua, je tradiční vietnamské jídlo, které nabízí dokonalou rovnováhu sladké, trpké a křupavé chuti. Tato lahodná pochoutka se nejlépe hodí jako příloha, svačina nebo do vietnamského sendviče Banh Mi.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 Velká mrkev, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 Velká ředkev daikon, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 4 šálky vody Přidáno do
  • 1 šálek bílého octa Přidáno do
  • 1 šálek granulovaného cukru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Košer soli Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Košer soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Začněte přípravou zeleniny. Mrkev a ředkvičku daikon oloupejte, nakrájejte na nudličky a dejte je stranou.

2. Krok

Ve velkém hrnci smíchejte vodu, ocet, cukr a sůl. Tuto směs přiveďte na mírném ohni k varu a občas promíchejte.

3. Krok

Jakmile se cukr a sůl ve vroucí vodě zcela rozpustí, odstavte hrnec z ohně.

4. Krok

Ponořte zeleninu nakrájenou na plátky do nakládacího roztoku v hrnci. Ujistěte se, že je všechna zelenina pokryta tekutinou.

5. Krok

Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí přelijte nakládanou zeleninu a mořicí tekutinu do skleněné nádoby.

6. Krok

Sklenici bezpečně přikryjte a před konzumací ji uložte do chladničky alespoň na 24 hodin. Zelenina bude tím aromatičtější, čím déle se bude nakládat. Vietnamskou nakládanou zeleninu můžete v lednici skladovat až měsíc.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty