INZERCE

Zdroj: Pixabay

Rychlá vietnamská nakládaná zelenina s mrkví a daikonem

Vietnamská nakládaná zelenina, známá také jako Đồ Chua, je tradiční vietnamské jídlo, které nabízí dokonalou rovnováhu sladké, trpké a křupavé chuti. Tato lahodná pochoutka se nejlépe hodí jako příloha, svačina nebo do vietnamského sendviče Banh Mi.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 Velká mrkev, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 Velká ředkev daikon, nakrájená na plátky Přidáno do
  • 4 šálky vody Přidáno do
  • 1 šálek bílého octa Přidáno do
  • 1 šálek granulovaného cukru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Košer soli Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Košer soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Začněte přípravou zeleniny. Mrkev a ředkvičku daikon oloupejte, nakrájejte na nudličky a dejte je stranou.

2. Krok

Ve velkém hrnci smíchejte vodu, ocet, cukr a sůl. Tuto směs přiveďte na mírném ohni k varu a občas promíchejte.

3. Krok

Jakmile se cukr a sůl ve vroucí vodě zcela rozpustí, odstavte hrnec z ohně.

4. Krok

Ponořte zeleninu nakrájenou na plátky do nakládacího roztoku v hrnci. Ujistěte se, že je všechna zelenina pokryta tekutinou.

5. Krok

Směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí přelijte nakládanou zeleninu a mořicí tekutinu do skleněné nádoby.

6. Krok

Sklenici bezpečně přikryjte a před konzumací ji uložte do chladničky alespoň na 24 hodin. Zelenina bude tím aromatičtější, čím déle se bude nakládat. Vietnamskou nakládanou zeleninu můžete v lednici skladovat až měsíc.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Olivy v oleji

Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.

Nakládaná zelenina různých druhů

Tento recept na nakládanou zeleninu je naprostou nezbytností v mé kuchyni a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Nakládání zeleniny je skvělý způsob, jak chutně uchovat zbytky zeleniny, udělat z ní lahodnou přílohu nebo jí dochutit saláty, sendviče apod. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí.

Rychle připravená nejlepší zelná sůl na světě

V posledních letech jsem zkoušela různé recepty na zelný salát. Tento recept, který vám zde předkládám, se ukázal jako všeobecně oblíbený a chutný. Tento zelný salát se jednoduše připravuje z krouhaného bílého zelí, mrkve a lehké octovo-olejové zálivky a je vynikající přílohou ke grilování nebo jiným hlavním jídlům. Rychlá a snadná příprava !

Rajčatový salát s vejci

Rádi máte jednoduché a zdravé recepty, které vás zahřejí v nejchladnějších dnech? Tak zkuste tento lahodný a lehký rajčatový salát ozvláštněný vejcem. Vyniknout může i jako bohatší varianta pro piknik nebo lehký oběd.

Červená řepa s jablkem

Chutný a svěží salát, který je perfektní doplněk ke kterémukoli jídelníčku.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Salát s brokolicí a fetou

Tento salát s brokolicí a fetou je jedním z mých nejoblíbenějších jednoduchých, ale chutných jídel. Vždy překvapí svou svěžestí a chutí. Jeho tajemství spočívá v kombinaci pevné brokolice s měkkými rajčaty a šťavnatým sýrem feta.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Olivy v oleji

Toto je jednoduchý tradiční recept na nakládání oliv. Je to chutná a zdravá svačinka, kterou si můžete vychutnat kdykoli během roku. Není těžké naložit si olivy sám jako ve středomořských zemích.

Nakládaná zelenina různých druhů

Tento recept na nakládanou zeleninu je naprostou nezbytností v mé kuchyni a dělala jsem ho už nesčetněkrát. Nakládání zeleniny je skvělý způsob, jak chutně uchovat zbytky zeleniny, udělat z ní lahodnou přílohu nebo jí dochutit saláty, sendviče apod. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí. Na této metodě je úžasné, že můžete experimentovat s různými druhy zeleniny a chutí.

Rychle připravená nejlepší zelná sůl na světě

V posledních letech jsem zkoušela různé recepty na zelný salát. Tento recept, který vám zde předkládám, se ukázal jako všeobecně oblíbený a chutný. Tento zelný salát se jednoduše připravuje z krouhaného bílého zelí, mrkve a lehké octovo-olejové zálivky a je vynikající přílohou ke grilování nebo jiným hlavním jídlům. Rychlá a snadná příprava !

Rajčatový salát s vejci

Rádi máte jednoduché a zdravé recepty, které vás zahřejí v nejchladnějších dnech? Tak zkuste tento lahodný a lehký rajčatový salát ozvláštněný vejcem. Vyniknout může i jako bohatší varianta pro piknik nebo lehký oběd.

Červená řepa s jablkem

Chutný a svěží salát, který je perfektní doplněk ke kterémukoli jídelníčku.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Salát s brokolicí a fetou

Tento salát s brokolicí a fetou je jedním z mých nejoblíbenějších jednoduchých, ale chutných jídel. Vždy překvapí svou svěžestí a chutí. Jeho tajemství spočívá v kombinaci pevné brokolice s měkkými rajčaty a šťavnatým sýrem feta.

Reels

Nové

Hlavní kategorie