INZERCE

Rizoto s veprovym masem

Rizoto s vepřovým masem je bohaté, chutné jídlo plné textury a chuti. Následující recept je jednoduchý a snadno sledovatelný.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g arborio rýže rizoto rýže Přidáno do
  • 500 g vepřového masa plec Přidáno do
  • krkovice Přidáno do
  • Kostky nakrájeného na Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • nasekané Přidáno do
  • 150 ml bílého vína Přidáno do
  • 1 litr horkého vývaru kuřecí nebo zeleninový Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • 50 g parmazánu Přidáno do
  • nastrouhaného Přidáno do
  • Čerstvá petrželka na ozdobu Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.

2. Krok

Přidejte vepřové maso a restujte, dokud není maso ze všech stran zhnědé.

3. Krok

Přidejte nasekaný česnek a rýži, a restujte je spolu s masem asi 2 minuty.

4. Krok

Přidejte bílé víno a nechejte ho, až se téměř úplně odpaří.

INZERCE
5. Krok

Poté začněte postupně přidávat vývar, jednu naběračku za druhou, přičemž po každém přidání počkáte, až rýže vývar vsákne, než přidáte další.

6. Krok

Pokračujte v tomto procesu, dokud není rýže vařená "al dente" (měla by být měkká, ale stále mít trochu "kousání").

7. Krok

Když je rýže hotová, odstavte hrnec z ohně a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.

8. Krok

Podávejte rizoto s vepřovým masem okamžitě, posypané čerstvou petrželkou na ozdobu.

INZERCE
9. Krok

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Kuchticka

Rizoto s veprovym masem

Rizoto s vepřovým masem je bohaté, chutné jídlo plné textury a chuti. Následující recept je jednoduchý a snadno sledovatelný.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.

2. Krok

Přidejte vepřové maso a restujte, dokud není maso ze všech stran zhnědé.

3. Krok

Přidejte nasekaný česnek a rýži, a restujte je spolu s masem asi 2 minuty.

4. Krok

Přidejte bílé víno a nechejte ho, až se téměř úplně odpaří.

5. Krok

Poté začněte postupně přidávat vývar, jednu naběračku za druhou, přičemž po každém přidání počkáte, až rýže vývar vsákne, než přidáte další.

6. Krok

Pokračujte v tomto procesu, dokud není rýže vařená "al dente" (měla by být měkká, ale stále mít trochu "kousání").

7. Krok

Když je rýže hotová, odstavte hrnec z ohně a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.

8. Krok

Podávejte rizoto s vepřovým masem okamžitě, posypané čerstvou petrželkou na ozdobu.

9. Krok

Dobrou chuť!

Ingredience
250 g
arborio rýže rizoto rýže
500 g
vepřového masa plec
krkovice
Kostky
nakrájeného na
1
velká cibule
nakrájená na kostičky
2 stroužky
česneku
nasekané
150 ml
bílého vína
1
litr horkého vývaru kuřecí nebo zeleninový
2 Lžíce
olivového oleje
a
sůl pepř
50 g
parmazánu
nastrouhaného
Čerstvá petrželka na ozdobu