INZERCE

Zdroj: ifiStudio for Adobe Stock

Recept na strojové sušenky

Křehké sušenky jsou pro nás každoročně součástí vánočního období. Čerstvě vytažené z trouby a ještě teplé jsou opravdovou pochoutkou. Po vytvarování v mlýnku na maso získají charakteristický design, který je činí tak výjimečnými. S následujícím návodem nebylo nikdy tak snadné vykouzlit domácí sušenky.

INZERCE

Ingredience

porce
60
  • 250 g máslo Přidáno do
  • 200 g cukr Přidáno do
  • 1 Balíček vanilkový cukr Přidáno do
  • 4 žloutek Přidáno do
  • 500 g Mouka Přidáno do
  • 2 KL prášek do pečiva Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Chcete-li upéct chlebíčky z mlýnku na maso, dejte máslo, cukr a vanilkový cukr do mísy a míchejte, dokud nevznikne krémová směs. Podle mých zkušeností se vlažné máslo snáze a rovnoměrněji spojí s cukrem.

2. Krok

Nyní přidejte žloutky a vše znovu důkladně promíchejte. Těsto je tak krásně hladké a získá sametovou strukturu.

3. Krok

V samostatné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji přidávejte do směsi másla, cukru a vajec a promíchejte. Všimněte si, že těsto je nyní tužší. Ale nebojte se, to je tak akorát.

4. Krok

Těsto prochází mlýnkem na maso po částech. Zjistila jsem, že se mi osvědčilo nástavec mlýnku předem dobře poprášit moukou. Díky tomu se těsto mnohem snadněji obrací.

5. Krok

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

6. Krok

Chlebíčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě asi 10 minut.

7. Krok

Když jsou koláčky zlatavě hnědé, vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.

8. Krok

Tento recept ráda připravuji ve svátečním období. Pomáhat může celá rodina a výsledek je prostě vynikající. Někdy posypu chlebíčky moučkovým cukrem do sytosti.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty