INZERCE

Zdroj: A_Lein from Getty Images

Rebarborový dort

Rebarborový koláč je moje oblíbená jarní a letní sladká pochoutka. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo víkendový dezert a zamilují si ho všichni od dětí až po dospělé. Rebarbora dodává koláči specifickou kyselost, která se dokonale snoubí se sladkostí koláče. Pokud stejně jako já milujete rebarboru, pak je tento recept určen právě vám!

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 500 g Rebarbora Přidáno do
  • 200 g Cukr Přidáno do
  • 250 g mouky Přidáno do
  • 200 g Máslo Přidáno do
  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 1 čajová lžička Skořice Přidáno do
  • 1 balení Vanilkový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Rebarboru omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky o průměru asi 1 cm.

2. Krok

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Do koláčů s ovocem ráda přidávám skořici, protože dodá koláči zvláštní chuť.

3. Krok

Poté rozpusťte máslo, ale dbejte na to, aby bylo pouze teplé, nikoliv horké. Přidejte do něj cukr a vanilkový cukr a poté postupně přidávejte vejce. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.

4. Krok

Nyní přidejte rebarboru do mísy s máslem a cukrem, promíchejte a poté pomalu přidávejte mouku s práškem do pečiva a skořicí a celou dobu opatrně míchejte.

5. Krok

Takto připravené těsto nalijte do formy, jejíž dno jste předtím vyložili pečicím papírem. Můj tip: plech zevnitř postříkejte olejem nebo máslem - těsto půjde lépe dolů.

6. Krok

Vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu. Po upečení koláč vyjměte a nechte vychladnout.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty