INZERCE

Rajská polévka

Rajská polévka s parmazánem je skvělý recept, který stojí za to vyzkoušet!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 4 pl máslo Přidáno do
  • 2 šálky žluté cibule nadrobno nakrájené Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 pl mletého Přidáno do
  • 3 konzervy drcených rajčat se šťávou Přidáno do
  • 2 šálky kuřecího vývaru Přidáno do
  • 14 šálku nasekané čerstvé bazalky plus více k podávaní Přidáno do
  • 1 pl cukru nebo podle chuti Přidáno do
  • 12 lžičky pepře nebo podle chuti Přidáno do
  • 12 šálku husté smetany ke šlehání nebo podle chuti k potlačení kyselosti Přidáno do
  • 13 šálku parmazánu čerstvě nastrouhaného plus další k podávaní Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a poté přidejte nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažte 10-12 minut, dokud nezměkne a nezezlátne.

2. Krok

Přidejte mletý česnek a smažte 1 minutu, dokud se nerozvoní.

3. Krok

Přidejte drcená rajčata se šťávou, kuřecí vývar, nasekanou bazalku, cukr (nebo přidejte cukr podle chuti) a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu, poté snižte teplotu,

4. Krok

částečně přikryjte poklicí a vařte 10 minut.

5. Krok

Polévku můžete nechat s kostkovitou konzistencí, ale pokud máte rádi rozmixovanou/krémovou polévku, použijte ponorný mixér k rozmixování polévky v hrnci do požadované konzistence nebo ji po částech přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka (dávejte pozor, abyste mixér

6. Krok

Nepřeplnili horkou tekutinou), poté rozmixovanou polévku vraťte do hrnce na mírném ohni.

7. Krok

Přidejte 1/2 šálku husté smetany, 1/3 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu a vraťte k varu.

8. Krok

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a vypněte oheň.

Podobné recepty

Funghi těstoviny

Zkusme tento jednoduchý, ale chutný italský recept na těstoviny s houbami – špagety funghi. Jedná se o báječnou kombinaci těstovin s houbami, česnekem a smetanou, které dodávají celkovou bohatost chuti. Toto jídlo je perfektní pro rodinnou večeři nebo pro speciální příležitosti.

Boršč

Boršč je tradiční hustá a sytá polévka, oblíbená i v našich končinách. Hustý a horký boršč je ideální právě do zimního počasí.

Jemný hráškový krém

Hráškový krém je skvělá klasická polévka plná bílkovin, rychlá na přípravu a naprosto vynikající.

Italský zbruf

Italský zbruf je tradiční italské jídlo plné citlivě kombinovaných chutí. Jde o druh pokrmu podobný lasagně, avšak s tím rozdílem, že se vrství těstoviny s omáčkou a sýrem, a to vše se zapéká v troubě. Připravuje se hlavně v severní Itálii, konkrétně v regionu Ligurie.

Pravé špagety carbonara

Špagety Carbonara jsou klasickým italským jídlem, které jistě každý miluje. Tento recept na špagety carbonara vás zavede na cestu po Itálii a nabídne vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Fettuccine alfredo recept

Hledáte nový recept na těstoviny? Jeden takový pro vás mám! Jedná se o výborné alfredo fettuccine recept, které si zaruřeně zamilujete.

Linguine aglio olio

Italský oblíbený recept jako těstoviny linguine si zamilujete! Příprava je velice jednoduchá a rychlá.

Žampionová polévka

Tento recept na žampionovou polévku je rychlý a snadný na přípravu a obsahuje ingredience, které již pravděpodobně máte v kuchyni. Je to ideální jídlo, které se hodí téměř k čemukoliv, takže vezměte všechny ingredience a pusťte se do vaření!

Podobné recepty

Funghi těstoviny

Zkusme tento jednoduchý, ale chutný italský recept na těstoviny s houbami – špagety funghi. Jedná se o báječnou kombinaci těstovin s houbami, česnekem a smetanou, které dodávají celkovou bohatost chuti. Toto jídlo je perfektní pro rodinnou večeři nebo pro speciální příležitosti.

Boršč

Boršč je tradiční hustá a sytá polévka, oblíbená i v našich končinách. Hustý a horký boršč je ideální právě do zimního počasí.

Jemný hráškový krém

Hráškový krém je skvělá klasická polévka plná bílkovin, rychlá na přípravu a naprosto vynikající.

Italský zbruf

Italský zbruf je tradiční italské jídlo plné citlivě kombinovaných chutí. Jde o druh pokrmu podobný lasagně, avšak s tím rozdílem, že se vrství těstoviny s omáčkou a sýrem, a to vše se zapéká v troubě. Připravuje se hlavně v severní Itálii, konkrétně v regionu Ligurie.

Pravé špagety carbonara

Špagety Carbonara jsou klasickým italským jídlem, které jistě každý miluje. Tento recept na špagety carbonara vás zavede na cestu po Itálii a nabídne vám nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Fettuccine alfredo recept

Hledáte nový recept na těstoviny? Jeden takový pro vás mám! Jedná se o výborné alfredo fettuccine recept, které si zaruřeně zamilujete.

Linguine aglio olio

Italský oblíbený recept jako těstoviny linguine si zamilujete! Příprava je velice jednoduchá a rychlá.

Žampionová polévka

Tento recept na žampionovou polévku je rychlý a snadný na přípravu a obsahuje ingredience, které již pravděpodobně máte v kuchyni. Je to ideální jídlo, které se hodí téměř k čemukoliv, takže vezměte všechny ingredience a pusťte se do vaření!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty