INZERCE

Rajská polévka

Rajská polévka s parmazánem je skvělý recept, který stojí za to vyzkoušet!

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 4 pl máslo Přidáno do
  • 2 šálky žluté cibule nadrobno nakrájené Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 pl mletého Přidáno do
  • 3 konzervy drcených rajčat se šťávou Přidáno do
  • 2 šálky kuřecího vývaru Přidáno do
  • 14 šálku nasekané čerstvé bazalky plus více k podávaní Přidáno do
  • 1 pl cukru nebo podle chuti Přidáno do
  • 12 lžičky pepře nebo podle chuti Přidáno do
  • 12 šálku husté smetany ke šlehání nebo podle chuti k potlačení kyselosti Přidáno do
  • 13 šálku parmazánu čerstvě nastrouhaného plus další k podávaní Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a poté přidejte nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažte 10-12 minut, dokud nezměkne a nezezlátne.

2. Krok

Přidejte mletý česnek a smažte 1 minutu, dokud se nerozvoní.

3. Krok

Přidejte drcená rajčata se šťávou, kuřecí vývar, nasekanou bazalku, cukr (nebo přidejte cukr podle chuti) a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu, poté snižte teplotu,

4. Krok

částečně přikryjte poklicí a vařte 10 minut.

INZERCE
5. Krok

Polévku můžete nechat s kostkovitou konzistencí, ale pokud máte rádi rozmixovanou/krémovou polévku, použijte ponorný mixér k rozmixování polévky v hrnci do požadované konzistence nebo ji po částech přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka (dávejte pozor, abyste mixér

6. Krok

Nepřeplnili horkou tekutinou), poté rozmixovanou polévku vraťte do hrnce na mírném ohni.

7. Krok

Přidejte 1/2 šálku husté smetany, 1/3 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu a vraťte k varu.

8. Krok

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a vypněte oheň.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1418 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image KatarinaVerz

Rajská polévka

Rajská polévka s parmazánem je skvělý recept, který stojí za to vyzkoušet!

45
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rozehřejte hrnec, přidejte máslo a poté přidejte nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažte 10-12 minut, dokud nezměkne a nezezlátne.

2. Krok

Přidejte mletý česnek a smažte 1 minutu, dokud se nerozvoní.

3. Krok

Přidejte drcená rajčata se šťávou, kuřecí vývar, nasekanou bazalku, cukr (nebo přidejte cukr podle chuti) a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu, poté snižte teplotu,

4. Krok

částečně přikryjte poklicí a vařte 10 minut.

5. Krok

Polévku můžete nechat s kostkovitou konzistencí, ale pokud máte rádi rozmixovanou/krémovou polévku, použijte ponorný mixér k rozmixování polévky v hrnci do požadované konzistence nebo ji po částech přelijte do mixéru a rozmixujte do hladka (dávejte pozor, abyste mixér

6. Krok

Nepřeplnili horkou tekutinou), poté rozmixovanou polévku vraťte do hrnce na mírném ohni.

7. Krok

Přidejte 1/2 šálku husté smetany, 1/3 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu a vraťte k varu.

8. Krok

Podle potřeby dochuťte solí a pepřem a vypněte oheň.

Ingredience
4 pl
máslo
2 šálky
žluté cibule nadrobno nakrájené
3
stroužky česneku
1 pl
mletého
3 konzervy
drcených rajčat se šťávou
2 šálky
kuřecího vývaru
14
šálku nasekané čerstvé bazalky plus více k podávaní
1 pl
cukru nebo podle chuti
12
lžičky pepře nebo podle chuti
12
šálku husté smetany ke šlehání nebo podle chuti k potlačení kyselosti
13
šálku parmazánu čerstvě nastrouhaného plus další k podávaní