INZERCE
Profiterolky s pařížským krémem

Profiterolky s pařížským krémem

Jednoduchý recept z odpalovaného těsta s lehkým krémem.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 120 g Vodítko Přidáno do
  • 60 g Olej Přidáno do
  • 60 g Olej Přidáno do
  • 12 kl Narzędzia Přidáno do
  • 75 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 Vejce Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Do hrnce dáme vodu, máslo, sůl. Na mírném ohni necháme všechno společně rozpustit a mírně provarit. Poté přidáme mouku a mícháme, přičemž snížíme na menší teplo/ stupeň indukce. Těsto mícháme a vypalujeme 2-3 minuty (dejte si záležet, aby se těsto opravdu vypálilo, na hrnci se vám vytvoří povlak). Těsto necháme mírně vychladnout.

2. Krok

Do vlhkého těsta postupně po jednom přidáme vejce. Na míchání použijte metličky, aby se těsto s vejci pořádně spojilo.

3. Krok

Pomocí cukrářského sáčku naplníme plech s pečícím papírem kopčeky dle toho, jak velké je chceme. Pečeme na 225°C/ 13 minut, potom snížíme na 180°C/15 minut a dopečeme. Po upečení necháme vychladnout, naplníme pařížským krémem nebo jiným oblíbeným krémem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty