:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/TwnCyX9YQStJao-L6tmO/105becd6d2e5df69bc67499b4153e4.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Pravé bramborové halušky s brynzou
Tradiční recept na pravé bramborové halušky s brynzou, který je typický pro slovenskou kuchyni. Je to jednoduchý a chutný pokrm, který je vynikající samotný, ale můžete ho použít také jako přílohu k masu nebo zeleninovému guláši.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1⁄2 lžičky soli
- 250 g bryndzy slovenský ovčí sýr
Nejnovější letáky
Postup
Brambory oloupejte, uvařte a nastrouhejte na jemno. Vodu, ve které brambory vařily, si nechte. Do misky dejte nastrouhané brambory, přidejte mouku, vejce, sůl a promíchejte vše dohromady. Těsto by mělo být hladké a pružné. Cibuli nakrájejte najemno. Přiveďte k varu vodu, ve které brambory vařily, pak lžící vytvarujte malé halušky a vkládejte je do vařící vody. Halušky vařte asi 10 minut. Mezitím na pánvi opražte na kostičky nakrájenou cibuli. Bryndzu nakrájejte na kostičky. Uvařené halušky vyjměte z vody a nechte je okapat. Smíchejte halušky s opraženou cibulí a bryndzou. Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu nebo zeleninovému guláši.