INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravé bramborové halušky s brynzou

Tradiční recept na pravé bramborové halušky s brynzou, který je typický pro slovenskou kuchyni. Je to jednoduchý a chutný pokrm, který je vynikající samotný, ale můžete ho použít také jako přílohu k masu nebo zeleninovému guláši.

INZERCE
Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Recept najdete v tomto článku

Co si dát v neděli k obědu? 15+ fantastických receptů na nedělní oběd

Ingredience

porce
6
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 12 lžičky soli Přidáno do
  • 250 g bryndzy slovenský ovčí sýr Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.

Brambory oloupejte, uvařte a nastrouhejte na jemno. Vodu, ve které brambory vařily, si nechte. Do misky dejte nastrouhané brambory, přidejte mouku, vejce, sůl a promíchejte vše dohromady. Těsto by mělo být hladké a pružné. Cibuli nakrájejte najemno. Přiveďte k varu vodu, ve které brambory vařily, pak lžící vytvarujte malé halušky a vkládejte je do vařící vody. Halušky vařte asi 10 minut. Mezitím na pánvi opražte na kostičky nakrájenou cibuli. Bryndzu nakrájejte na kostičky. Uvařené halušky vyjměte z vody a nechte je okapat. Smíchejte halušky s opraženou cibulí a bryndzou. Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu nebo zeleninovému guláši.

Podobné recepty

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Halušky s bryndzou recept
Videorecept

Halušky s bryndzou recept

Slovenská klasika, to jsou halušky s bryndzou a slaninou! Máte na ně chuť? Pojďme si ukázat jednoduchý recept!

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Italské houbové rizoto

Italské rizoto patří k nejlepším specialitám téměř každé dobré italské restaurace. Víte, jak toto skvělé rizoto připravit, ať se vám rozplývá na jazyku?

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Květákový mozeček - jednoduchý a chutný

Květákový mozeček je jednoduchý a chutný recept, který je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou a rychlou večeři. Květák je bohatý na vitamíny a minerály a je skvělým zdrojem vlákniny.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Podobné recepty

Adela_cooks
Adela_cooks
Náhled receptu Halušky s bryndzou recept
Videorecept

Halušky s bryndzou recept

Slovenská klasika, to jsou halušky s bryndzou a slaninou! Máte na ně chuť? Pojďme si ukázat jednoduchý recept!

Špagety aglio e olio recept

Italské špagety aglio e olio jsou klasika, kterou zná každý. Umíte tyto špagety ale také připravit? Recept je jednoduchý a zábavný!

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Italské houbové rizoto

Italské rizoto patří k nejlepším specialitám téměř každé dobré italské restaurace. Víte, jak toto skvělé rizoto připravit, ať se vám rozplývá na jazyku?

Špenátové risotto

Risotta mám velmi ráda, ať už je dýňové, řepové nebo i toto špenátové

Květákový mozeček - jednoduchý a chutný

Květákový mozeček je jednoduchý a chutný recept, který je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravou a rychlou večeři. Květák je bohatý na vitamíny a minerály a je skvělým zdrojem vlákniny.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty